Morcheeba opet u Tvornici

Britanski pop trio Morcheeba vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture 11. prosinca u sklopu svoje velike ‘Greatest Hits – Plugged & Unplugged’ turneje.

MorcheebaDa se Morcheeba i Tvornica kulture javno vole pokazuje ponovni posjet Hrvatskoj koju je bend pod svaku cijenu htio uključiti u plan novog toura. Podsjetimo, sastav predvođen božanstvenom Skye Edwards održao je prošlog prosinca jedan od najboljih koncerata protekle sezone u Zagrebu. Dugoočekivano gostovanje opravdano je kako svirkom, tako i krcatom Tvornicom.

Godinu dana kasnije Morcheeba se vraća s još primamljivijom pričom. Naziv ‘Greatest Hits – Plugged & Unplugged’ ne može bolje dočarati što će se odvijati na pozornici Velikog pogona. Bez sumnje, set lista će sadržavati sve najvažnije momente iz gotovo dva desetljeća duge karijere: ‘Trigger Hippie’, ‘Part of the Process’, ‘Rome Wasn’t Built In A Day’, ‘Blindfold’, The Sea’, ‘Never An Easy Way’, ‘Shoulder Holster’, ‘Gimme Your Love’, ‘Be Yourself’, ‘Otherwise’…. Kao i prošli put. koncert Morcheebe već sad može se svrstati na sam vrh stranih gostovanja u nas ove zime.

Morcheeba se na sceni pojavila sredinom 1990-tih u vrijeme velikog proboja trip hopa na svjetsku glazbenu scenu. Već prvi album ‘Who Can You Trust’ i singl ‘Trigger Hippie’ u kojem smo upoznali fascinantnu vokalisticu Skye Edwards (koja uz braću Paula i Rossa Godfreya čini bend) priskrbili su im podršku medija i vojsku fanova što se dodatno učvrstilo drugim albumom ‘Big Calm’. Izdanje iz 1998. ostalo je upamćeno jedan je od najpopularnijih albuma tog desetljeća nošeno ogromnim hitovima ‘Blindfold’, ‘Shoulder Holster’ i ‘The Sea’. I sljedeći je album – ‘Fragments Of Freedom’ – s glavnim singlom ‘Rome Wasn’t Built In A Day’ polučio ogroman uspjeh, mada je grupu više okrenuo u pop vode. ‘Charango’ iz 2002. predstavlja na neki način kraj prvog perioda rada grupe, jer nakon njega Skye odlazi i na sljedeća dva izdanja braća Godfrey surađuju s brojnim pjevačicama. Srećom, nakon gotovo osam godina izbivanja Skye se vratila u postavu na albumu ‘Blood Like Lemonade’ nakon čega je objavljen još jedan album – ‘Head Up High’ u listopadu 2013. godine.

Koncert Morcheebe bit će ujedno i posljednji koncert kojim se obilježava 30 godina Radija 101.

T. V.


Pročitajte još: Morcheeba u Tvornici kulture


 

Tagged: , , , , , , ,