Morcheeba u Tvornici kulture

Poznati britanski pop sastav Morcheeba nastupit će u Velikom pogonu Tvornice kulture u nedjelju, 8. prosinca.
MorcheebaU Zagreb Morcheeba dolazi u sklopu turneje kojom će promovirati novi studijski album ‘Head Up High’, njihov sedmi po redu. Najavni single s albuma, ‘Gimme Your Love’, već polako zauzima najviše pozicije na radijskim top listama i bez sumnje publika će ga do zagrebačkog koncerta već dobro znati, kao i ostale hitove iz gotovo 18 godina duge karijere.

Podsjetimo, Morcheeba se na sceni pojavila sredinom 90-tih u vrijeme proboja trip hopa na svjetsku glazbenu scenu. Već prvi album ‘Who Can You Trust’ i singl ‘Trigger Hippie’ u kojem smo upoznali fascinantnu vokalisticu Skye Edwards (koja uz braću Paula i Rossa Godfreya čini bend) priskrbili su im podršku medija i vojsku fanova što se dodatno učvrstilo drugim albumom ‘Big Calm’. Izdanje iz 1998. ostalo je upamćeno jedan je od najpopularnijih albuma tog desetljeća nošeno ogromnim hitovima ‘Blindfold’, ‘Shoulder Holster’ i ‘The Sea’. I sljedeći je album – ‘Fragments Of Freedom’ – s glavnim singlom ‘Rome Wasn’t Built In A Day’ polučio ogroman uspjeh, mada je grupu više okrenuo u pop vode. ‘Charango’ iz 2002. predstavlja na neki način kraj prvog perioda rada grupe jer nakon njega Skye odlazi i na sljedeća dva izdanja braća Godfrey surađuju s brojnim pjevačicama. Srećom, nakon gotovo osam godina izbivanja Skye se vraća u postavu na albumu ‘Blood Like Lemonade’, a njezin osebujan vokal slušat ćemo i na ‘Head Up High’.

Morcheeba je jedan od bandova koji imaju dugu povijest s Hrvatskom. Dosad su nastupali u dvorištu zagrebačkog Studentskog centra te na InMusic i Špancir festivalu. Nastup u Tvornici kulture njihov je četvrti kod nas, ali prvi u klupskom okruženju.

Tvornica

Tagged: , , , , , , ,