Most na kraju svijeta u kinima

Redatelj hita ‘Duh u močvari’ predstavlja film temeljen na popularnom književnom predlošku u produkciji Irene Škorić, redateljice kontroverznog filma ‘7sex7’!
Most na kraju svijetaOd četvrtka, 1. siječnja u domaća kina stiže novi film redatelja Branka Ištvančića – ‘Most na kraju svijeta’. Film je to koji se premijerno prikazao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli na kojem je pobrao ovacije gledatelja, a svoju zagrebačku premijeru doživio je nedavno u prepunoj dvorani kina Europa.

‘Most na kraju svijeta’ napeti je triler prepun emocija nastao prema scenariju književnika Josipa Mlakića, a koji nas vraća u atmosferu kasnih devedesetih. Sela bosanskih Hrvata su uništena i oni su nastanjeni u kućama hrvatskih Srba. Posebnom državnom uredbom, u srpske kuće trebaju se početi vraćati njihovi vlasnici, a Hrvate koji žive u njima čeka neizvjesnost.

U toj jezivoj atmosferi, dogodi se misteriozni nestanak starca, pa policajac Filip, i sam nastanjen u srpskoj kući, kreće u predanu istragu tijekom koje se suočava s vlastitim demonima prošlosti, a sve se vrti oko ‘Mosta na kraju svijeta’ kao simbola koji bi ih sve trebao spajati, a ne razdvajati…

Glavne uloge u filmu ‘Most na kraju svijeta’ ostvarili su Aleksandar Bogdanović, Sanja Radišić, Boro Stjepanović, Slaven Knezović, Jelena Perčin, Vlatko Dulić i mnogi drugi.


Pročitajte još: Branko Ištvančić: Most na kraju svijeta


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,