Na vrućem stolcu: Branko Farac

On je likovni umjetnik, slikar, strip crtač i redatelj eksperimentalnih filmova. Crta, piše, režira, animira, predaje likovnu kulturu u školi. Njegov svijet je pun konstrukcije i dekonstrukcije, on ga propituje, analizira i sintetizira.Također, njegova umjetnost puna je žena. Žene kao nadahnuće ili kao enigma – mistične, jasne, višeznačne. Sofisticiran eros koji umjetnik uočava u različitim arhitekturama unutarnjeg i vanjskog svijeta. Sve su to teme za divan razgovor s umjetnikom – koji svoja zapažanja i doživljaje bilježi kroz svoje umjetničke crtopise – slike, filmove, stripove… kuražeći nas da i mi istupimo iz okvira i dopustimo si širu i iskreniju viziju sebe i onoga u čemu se ogledamo.

O filmu, o umjetnosti, o životu intelektualaca, o inspiraciji, unutarnjim prostorima i odnosima u ovom burnom vremenu ‘Na vrućem stolcu’ Sanja Tatalović razgovara s Brankom Farcem u zagrebačkom Kulturnom centru Mesnička u subotu, 13. travnja (19 sati).

Tom prilikom bit će prikazan Farčev film ‘Technement’, koji je u konkurenciji od 2000 filmova odabran i revijalno prikazan u Japanu krajem prošle godine.

P. R.


Tagged: , , , , , , , , ,