Nacrt za retrospektivu Hrvoja Marka Peruzovića

Izložba slika Hrvoja Marka Peruzovića ‘Nacrt za retrospektivu’ u Muzeju Mimara u Zagrebu presjek je autorova stvaralaštva u posljednjih 25 godina.Predstavlja se stotinjak radova, od najranijih studentskih dana na zagrebačkoj Likovnoj akademiji, pa sve do novih slikarskih ostvarenja. Uz ulja na platnu, dominiraju djela u omiljenoj slikarevoj tehnici akrilika. Odabir radova i predgovor u katalogu napravio je prof. Stanko Špoljarić.

Autor se svojim specifičnim likovnim jezikom bavi širokim spektrom tema od izrazite figuracije pa sve do apstraktnih kompozicija. Jedan segment izložbe posvećen je dijelu slikarskog opusa koji je nadahnut sakralnim temama.

Hrvoje Marko Peruzović završio je grafički odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu. Diplomirao je slikarstvo 1995. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ðure Sedera. Studijski je boravio u Parizu, Milanu, Veneciji i Beču. Osim slikarstva, bavi se klasičnom grafikom, ilustracijom, skulpturom i fotografijom. Izlagao je na tridesetak samostalnih izložbi kao i na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Izložba u Studiju Muzeja Mimara može se pogledati do 31. ožujka.

T. R.


Tagged: , , , , , , , ,