Nadolazeća oluja u ZKM-u

Britanska skupina Forced Entertainment izvest će na Festivalu svjetskog kazališta, u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. rujna, neodoljivo zabavnu predstavu za sve generacije ‘Nadolazeća oluja’, a u režiji Tima Etchellsa.

Nadolazeća olujaOvi predvodnici britanskog avangardnog kazališta uspijevaju se kroz pripovijedanje narugati trivijalnosti svakodnevice i problemima koji zapravo čine život, od promašenih ljubavi i lošeg seksa, do dosadnih filmova i ispraznih razgovora. Jer vrlo je malo velikih, prijelomnih trenutaka u životu. Sve ostalo su priče. I sjećanja – iskrivljena, polovična, nejasna, pogrešna, razlomljena.

Život se sastoji od malih stvari i velikih priča o njima. Šestoro izvođača, šestoro životnih priča i toliko mnogo načina da se ispričaju. Rezultat im je ponekad smiješan, dirljiv, proturječan, zagonetan, fantastičan. Forced Entertainment pripovjedači su koji nas zavode  živom glazbom i šarenim kostimima i vode kroz labirinte iz kojih nema izlaza, nude nam krive završetke i poput detektiva u traženju istine, neprekidno se gube pogrešnim tragovima vjerujući da ima razloga – slijediti ih.

‘Nadolazeća oluja’ podignut će oluju u publici, prisjetivši nas na vlastite priče koje su bile zanimljive samo nama ili smo možda, nekad davno, možda i mi bili zanimljivi u njima. Sve ovisno znamo li ih onako senzacionalno ispripovijedati kao što to čini Forced Entertainment.

ZKM

Tagged: , , , , , , ,