Najbolje karatistice svijeta u Zagrebu

Hrvatska metropola ovoga će vikenda po 15. put ugostiti najbolje karatistice svijeta. Karate klub Princ u suradnji s Hrvatskim karate savezom i Zagrebačkim karate savezom u subotu, 18. studenoga organiziraju veliku tradicionalnu međunarodnu karate priredbu pod nazivom Zagreb Karate Fest-Top Ten.Priredba se sastoji od dva natjecanja, Top Ten za žene (19.30 sati) i Otvoreno prvenstvo Zagreba (9.00 sati), na kojem se predviđa nastup oko 500 natjecatelja, od mlađih uzrasta do seniora iz više zemalja. Cilj priredbe je afirmirati karate sport u Hrvatskoj i Zagrebu. Vrhunska karate priredba Top Ten jedinstvena je i najjača manifestacija za žene na svijetu, a okupit će sam vrh karate svijeta, 10 aktualnih seniorskih osvajačica medalja sa Svjetskog i Europskog prvenstva. Nastupit će predstavnice Azerbejdžana, Austrije, Bugarske, Rusije, Slovenije, Srbije, Švedske i Turske te dvije predstavnice Hrvatske – Ana Lenard i Ana-Marija Bujas Čelan.

Ljubo Jurčić, Ana Lenard, Ana Marija Bujas Čelan i Novica Bogdanović

Utemeljitelj Karate Top Tena, Novica Bogdanović, rekao je kako je iznimno ponosan što su Hrvatska i Zagreb kolijevka najjačeg turnira za žene u svijetu te da je to velika čast, jer time promičemo ljepotu i dobrotu naše domovine i grada. Bogdanović je pozvao sve ljubitelje sporta da dođu u što većem broju dođu i uveličaju ovu manifestaciju za koju je pripremljen bogati program. Deset najboljih natjecateljica svijeta pokazat će koja je najbolja, gledatelji će uživati u karate borbi, nastupu muške i ženske nacionalne selekcije u katama, a uživat će i u plesnim točkama plesnog kluba Megablast i glazbi mladih glazbenica.

Program je na rasporedu u subotu 18. studenoga u dvorani 2 Doma sportova (19.30 sati). Priredba će se održati pod geslom ‘Stop nasilju! Karate sportom protiv nasilja!. Ulaz je slobodan.

M. B. A.

Tagged: , , , , , , , , ,