Najbolji zalogaji Zagreb Burger Festivala

Svoja mirisna vrata zatvorio je Zagreb Burger Festival. Do sada najuspješnije izdanje ovog gurmanskog događanja u 11 dana posjetilo je oko 190.000 ljudi. Posjetitelji su uživali uz ponudu 18 ugostitelja iz Zagreba, Splita i Pule, pet barova te popratne sadržaje poput Kid’s zone i photo pointa.Na kupolastoj pozornici svoje je vještine pokazalo 18 DJ-a, a održana su i dva koncerta. Posljednjeg dana festivala na Strossmayerovu trgu proglašeni su pobjednici u tri kategorije. Osim one već poznate – The Best Burger by People – birali su se najbolji burgerski okusi u još dvije kategorije: The Best Burger by Food Bloggers i The Best Burger by Food Media. The Best Burger by People najvažnija je kategorija, jer najboljeg od najboljih biraju posjetitelji, no dragocjene su i blogerske ocjene kao i one vodećih gastro medija. Osim sjajne ponude jela i pića, velikom uspjehu festivala pogodovao je, osim lijepog vremena i dobar glazbeni program uz izmjenu sjajnih beatova, uz vodeće svjetske DJ zvijezde kao što su Huey Morgan, Kenny Dope, Amerigo Gazaway i Danny Kane.

Po odabiru posjetitelja najbolji burger ponudio je Mason burgers&staff, drugi najbolji burger dolazi iz The Burger Bara, a na trećem mjestu se smjestila Đurina hiža.

Prema ocjeni gastro medija, najbolji burger ponudio je Mason burgers&staff. Drugo mjesto pripalo je zagrebačkoj Kascheti, koja po prvi put sudjeluje na Zagreb Burger Festivalu, dok treće mjesto dijele Đurina Hiža, još jedan ovogodišnji debitant, te 50 A Burger & Champagne Bar.

Gastro blogeri su najboljim proglasili zagrebački The Burger Bar, a drugo je mjesto osvojila ekipa iz Submarina. Još jedan ovogodišnji debitant na Festivalu, Cellar Grill uhvatio je treće mjesto, a izvan spomenutih kategorija odabran je i najbolji vegetarijanski burger Toto’s Burger Bara iz Splita.

M. B. / Foto: Sandro Sklepić


Tagged: , , ,