Najhistrioni: Ankica Dobrić i Franjo Kuhar

Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom Histrionskom domu, dodijeljene su nagrade Najhistrion 2017, koje su dobili glumci Ankica Dobrić i Franjo Kuhar.Najhistrionka za 2017. godinu je glumica koja je prve histrionske korake na Opatovini učinila točno prije trideset godina. Ove godine u Histrionskom domu i u predstavi ‘Gastarbajterski Božić’ Mate Matišića sjajna je kao Marija, spremačica u robnoj kući.

Svojom glumstvenošću pokazala je sve kvalitete vrsne karakterne glumice, držanjem, svojim stasom, glasom, scenskim šarmom i začudnošću. Svojom iskrenom i nadasve emotivnom glumom često je publici natjerala suze na oči.

Ovogodišnji Najhistrion je glumac koji je započeo svoju uspješnu glumačku karijeru u histrionskoj glumačkoj družini još davne 1987. godine, zatim odigrao niz zapaženih uloga u histrionskim predstavama, za što je ovjenčan nagradom Najhistrion već dva puta.

Duže se vrijeme ‘skrivao’ na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta, da bi ponovno zabljesnuo u predstavi ‘Francekova teta’ prošle godine na histrionskoj Opatovini, te ove godine u predstavi ‘Kći Lotrščaka’.

Njegova uloga Iglice koju je glumio i u prvoj izvedbi 1990., ništa nije izgubila na svježini, šarmu i ono što je u Histrionu najvažnije, sjajno ju je prihvatila i mnogobrojna publika na histrionskoj ljetnoj sceni na Opatovini. Najhistrion za 2017. godinu je Franjo Kuhar.

E. N.


Tagged: , , , , , ,