Nataša Skazlić na tribini Što je pisac htio reći

Puljanka Nataša Skazlić gostovat će na književnoj tribini ‘Što je pisac htio reći’ u utorak, 26. svibnja u 19 sati, u riječkom Book caffeu Dnevni boravak.
Nataša Skazlic_BidonRoman prvijenac ‘Bidon’ autorice Nataše Skazlić objavljen je u biblioteci Nokaut koju za Hena com uređuje Božidar Alajbegović, a sredinom travnja predstavljen je u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Na tribini ‘Što je pisac htio reći’ koju je izdavačka kuća Hena com pokrenula početkom 2015. godine, ponovno će biti riječi o romanu. Voditelju tribine Davoru Mandiću, autorica romana Nataša Skazlić i urednik Davor Šišović ispričat će djeluju li vile iz njezina romana samo u Istri ili ponekad prelaze Učku i prema istoku, kako su se i zašto u ‘Bidonu’ našli Tito i Mate Parlov, po čemu se ovaj roman razlikuje od Šoljanovog ‘Kratkog izleta’ te kako je osobna tragedija bila uopće moguća u onim starim dobrim vremenima.

Prije romana ‘Bidon’, koji dijelom opisuje njezino odrastanje u Puli sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća, Nataša Skazlić objavila je zbirku priča ‘Oni – humani bestijarij’ (Aora, 2008.). Nataša živi u Zagrebu, a poeziju, prozu i eseje objavljuje u zbornicima i časopisima.

R. C. / Foto: Hena com


Pročitajte još:

Nataša Skazlić-Bidon Nataša Skazlić predstavila roman Bidon

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,