Nenad Fabijanić s Borisom Homovcem u Art Caffeu

U sljedećoj emisiji ‘Art Caffe’, kod Borisa Homovca gostuje jedan od najpoznatijih hrvatskih arhitekata, poznat po velikim ‘državnim’ projektima, Nenad Fabijanić.Pogledajte ‘Art Caffe’ u četvrtak, 18. veljače (18.30 sati) na Z1 televiziji ili reprizno emitiranje u subotu (23 sata). Nakon toga emisiju možete pogledati i na drugim TV postajama prema njihovu rasporedu: TV Jadran, TV Šibenik, RTV HB (BiH) Trend TV, SBTV, Plava vinkovačka TV, Prigorska TV…

Sve prethodne emisije dostupne su na službenom YouTube kanalu Art Caffea.

Nenad Fabijanić, jedan je od najznačajnijih hrvatskih arhitekata i dugogodišnji profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, čiji radovi uvijek izazivaju kontroverze, poput aktualnog Spomenika domovini u Zagrebu. U razgovoru priznaje kako se nosi s glasinama da je državni arhitekt, kako promišlja o problemima stanovnika i stanju zgrada nakon potresa u Zagrebu i na Banovini, zašto su arhitekti na listi najtaštijih profesija te se prisjeća djetinjstva u negdašnjem Zagrebu.

Priča i o tome zašto su izumrle kultne zagrebačke kavane, kakve su afere s profesorima godinama tresle njegov fakultet i zašto nakon uspjeha kao mlad glumac ZKM-a ipak nije postao novi Šerbedžija?

N. M.


Tagged: , , , , , , ,