Nevjerojatna posjećenost Lindberghove izložbe

Peter Lindbergh svojim modnim fotografijama oduševio javnost i u prvih tjedan dana u zagrebački Meštrovićev paviljon privukao čak 2.500 posjetitelja.
Peter LindberghIzložba Petera Lindbergha ‘Images of Women & ‘The Unknown’ otvorena 8. travnja u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu, danas Domu Hrvatskih likovnih umjetnika, opravdala je status najvećeg hrvatskog ali i regionalnog događaja suvremene umjetnosti u ovoj godini. Već danas oko 16 sati, u galeriji se očekuje i 2.500. posjetitelj što se može procijeniti prema predviđenom dolasku i najavama grupnih posjeta.

Već prilikom svečanog otvaranja izložbe, veliki interes javnosti i medija dao je naslutiti da bi Peter Lindbergh i njegove fotografije u Meštrovićevom paviljonu mogle privući brojnu publiku. Uz pojedinačne posjete, zanimljiva je činjenica da su interes za posjet pokazale i mnoge škole, fakulteti, ali i kulturna društva kojima je to svojevrsni izazov i prilika da uživo vide rad i viziju Petera Lindbergha.

Kako to priliči velikim i važnim događajima i 2.500. posjetitelj koji danas posjeti izložbu bit će ‘nagrađen’ prigodnim darom – besplatnim ulaznicama za posjet izložbi te Lindberghovom monografijom s osobnom posvetom. S obzirom na veliki interes u Hrvatskoj i regiji, nema sumnje da će izložbu posjetiti veliki broj zaljubljenika u modnu fotografiju te da će se do zatvaranja 10. svibnja brojka posjetitelja popeti i do respektabilnih 10.000.

PRiredba / Foto: Mirko Janković

Pročitajte još: Izložba slavnog Petera Lindbergha , Otvorena izložba Petera Lindbergha , Izložba Petera Lindbergha: Besplatno stručno vodstvo

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,