Nick Cave & The Bad Seeds: Jesus Alone (video)

Nick Cave & The Bad Seeds su objavili novi spot ‘Jesus Alone’ kojim najavljuju novi album ‘Skeleton Tree’. Bit će to njihov 16. studijski album i objavit će ga 9. rujna.

Ovo je prvi album koji će biti objavljen nakon što su Nick Cave i njegova obitelj prošle godine doživjeli veliku tragediju – smrt sina. Caveov sin Athur je prošle godine preminuo nakon pada sa stijene. Dan prije izlaska albuma, obožavatelji će sve o nastanku albuma saznati u 3D crno bijelom filmu ‘One More Time With Feeling’. Film će biti prikazan 8. rujna u 650 kina, a karte se brzo prodaju. Nick Cave je za režiju filma (3D i 2D) odabrao Andrewa Dominika.

‘Moj automatski odgovor je bio Zašto to želiš napraviti? Nick mi je rekao da je želio reći neke stvari, ali nije znao kome da ih kaže. Ideja tradicionalnog intervjua, kaže, nije bila izvediva, ali je imao potrebu reći ljudima koji vole njegovu glazbu kakvo je stanje stvari. Mislim da je zapeo negdje i da je morao nešto napraviti, bilo što, barem dati dojam kako dalje’, pojašnjava redatelj, napominjući kako po njegovim saznanjima ne postoji neanimirani crno bijeli 3D film u modernom vremenu.

Redatelj kaže da se Caveu u početku nije svidjela ideja o 3D, jer ne voli 3D. Stoga mu je pokazao kako u 3D tehnici izgledaju stare crno bijele fotografije iz pedesetih, što se kasnije pokazalo kao sjajna tehnika koju je Cave prihvatio. Uz Caveovu naraciju, izvedbe pjesama i intervjue, dobili su jaku, krhku i sirovu priču, istinsko svjedočenje umjetnika koji traži svoj put iz tame.

M. R.


Nick Cave live
Nick Cave: Live from KCRW

Tagged: , , , , , , , , , , , ,