Nina Badrić: Nagrada Music Pub

Nina Badrić je u Novu godinu zakoračila sjajno. Od Zlatka Turkalja s Hrvatskog radija primila je nagradu Music Pub.

Osim istoimene radijske emisije na 2. programu Hrvatskog radija, to je najstarija domaća glazbena nagrada koja se u kontinuitetu dodjeljuje od 1992. godine, i to za diskografske i koncertne aktivnosti protekle godine, te za izvedbu uživo u radijskoj emisiji.

Njezina pjesma ‘Vjetrenjače‘ protekle je godine bila 16 tjedana na top ljestvicama. Nina Badrić je za mnoge najljepši ženski glas regije kojeg vole sve generacije, a mnogi je smatraju i jednom od najvećih glazbenih dama. U poplavi folk glazbe koja je zavladala eterom i klubovima, Nina ostaje dosljedna svom glazbenom izričaju i stilu koji oduševljava mnoge. Uskoro objavljuje novi duet, pjesmu ‘Lozinka za raj’ koju je snimila s kolegom Željkom Vasićem iz Srbije, a novi album najavila je za svibanj.

Nina Badrić-Music pubPrimajući nagradu Nina je istaknula kako se divi svim mladim glazbenicima koji se sada započinju baviti glazbom. ‘Da sada započinjem svoju karijeru, ne znam kako bih se snašla od ovih silnih medija’, rekla je i uputila im savjet da se ne dodvoravaju masama nego da slijede svoj put. ‘Od pete godine sam znala da ću biti to što jesam. Uvijek sam se zamišljala na pozornici. Znala sam za što me Bog stvorio i bila sam jedna od rijetkih sretnica koje uvijek znaju svoj cilj’, rekla je.

Rezimirajući 2014. godinu Nina je istaknula svoje gostovanje na američkoj i kanadskoj turneji Olivera Dragojevića. ‘To je iskustvo koje te mijenja nabolje’, rekla je i dodala da se od glazbenika kao što je Oliver može mnogo naučiti. Otkrila je i da radi na novom materijalu, te da želi u 2015. objaviti novi album za koji želi naći potpuno nove producente.

A. R. / Foto: Petra Oreč

Tagged: , , , , , , , , ,