Nina Bogdan: Hvarska fotografska čarolija

‘Hvare moj dome moj ti radosni kraju, što blistaš u sjaju, sanjam o tebi živiš u meni, Hvare moj…’ stihovi su izrečeni iz srca prigodom posebno emotivnog otvorenja izložbe fotografija Nine Bogdan, mlade i perspektivne fotografkinje s Hvara.Uhvaćeni trenuci i uhvaćena lutanja Nine Bogdan ispričali su ‘Hvarsku čaroliju’, koja je svoje mjesto pronašla u još čarobnijem ambijentu butika vinske kulture Pupitres u Zagrebu, uz mirise forske levande, mendula, smokvi, nonice i finog forskog plavca.

Otvorenju su nazočili mnogi ugledni gosti iz Zagreba, Hvarani koji žive u Zagrebu te posebno dragi prijatelji koji su pristigli s Hvara, a kroz hvarsku čaroliju provela ih je pjevačica Antonella Malis, hvarskih ponositih korijena. Hvar je, bez sumnje, vrlo fotogeničan. Gotovo ne postoji detalj koji nije poseban, prekrasan, toliko privlačan da već svojom pojavnošću mora uletjeti u kadar nečijeg mobitela ili fotoaparata. Kad na google ukucate ‘Hvar’, iznenadit će vas veliki broj prekrasnih fotografija koje su stvorili razni ljudi iz raznih dijelova svijeta, kao i domaće snage: potpuni amateri, ali i vrhunski profesionalci. No, jedna od njih i po svemu drukčija je Nina Bogdan. Iznimno povezna s Hvarom i uvijek osjećajući trenutak tog grada duboko u srcu, aparatom je uhvatila svaki trenutak.

‘Moj san je ispunjen, ovom izložbom u Zagrebu moja dobra vila je pokazala da ljubav čini čuda. Ljubav svih nas prema Hvaru dovela nas je tu, a moje fotografije u Zagreb. Srce mi je puno, puno hvarske čarolije’ rekla je mlada autorica.

A njezin je san potaknuo na razmišljanje o suradnji dva grada, Hvara i Zagreba, te puno većih ciljeva i ideja koje su pokrenule lavinu pozitivnih vibracija i ljubavi prema ljepoti Hvara.

‘Na inicijativu i prijedlog Ivane Rore, zaljubljene u Hvar, mi smo večeras ovdje. Podržali smo ovako dobru priču i odmah krenuli dalje. Naša Nina i njezine fotografije izložbom najavljuju osnivanje Kluba Hvarana i prijatelja Hvara u Zagrebu te još puno novih i dobrih projekata. Puno je emocija i sretan sam koliko smo s velikim emocijama i srećom dočekani u Zagrebu u posebnom ambijentu butika vinske kulture, a i naša su vina nadaleko priznata’, zaključio je Rikardo Novak, gradonačelnik Hvara i nadodao da je ovo dobar uvod u sljedeću godinu kada se obilježava 150 godina turizma u Hvaru i planira niz velikih kulturnih događanja.

Zapjevala je Antonella Malis ali i svi za njom, slavila se ljubav i ljepota Hvara. Emocije prisutnih u prepunom Pupitresu i miris lavande začarali su Frankopansku 1, gdje će izložba fotografija ‘Hvarska čarolija’ Nine Bogdan biti postavljena do 28. studenoga. Dođite i prošećite fotografijama tog čarobnog otoka i uđite u Hvarsku čaroliju, uz fina vina i miris mora i lavande koji su nakon otvorenja izložbe ostali u Pupitresu.

P. R. / Foto: Borna Todtling


Tagged: , , , , , , , , , , ,