Nina Violić: Redateljski prvijenac Odvajanje

‘Odvajanje’, kratkometražni igrani film scenaristice, redateljice i glumice Nine Violić svoju će međunarodnu premijeru imati na 20. međunarodnom filmskom festivalu u Vilniusu Kino Pavasaris, Litvanija, koji će se održati od 19. ožujka do 2. travnja.Nina Violić-OdvajanjeRedateljski prvijenac Nine Violić pred kameru iznosi vrtloge nemira i tjeskobe koji ključaju ispod majčinske ljubavi i brige te istražuje kako se u suočavanju s mogućim gubitkom ili odvajanjem od djeteta osjeća majka.

U filmu glume Nina Violić i Roza Jurić. Film je producirala Zdenka Gold iz produkcijske kuće Spiritus Movens, dok ostale članove autorske ekipe čine: direktorice fotografije Tamara Cesarec i Eva Kraljević, montažer Damir Čučić, dizajner zvuka Hrvoje Petek, kompozitor i izvođač glazbe Hrvoje Galler. Film je snimljen u Istarskim toplicama.

‘Odvajanje’ je pozvan u natjecateljski program kratkometražnih filmova (Short Film Competition) u Vilniusu u kojem se prikazuju i natječu 32 naslova renomiranih redatelja kao i novih redateljskih imena iz zemalja Centralne i Istočne Europe. Film će na projekciji 27. ožujka predstaviti redateljica.

Međunarodni filmski festival u Vilniusu Kino Pavasaris nedvojbeno je jedan od najistaknutijih i najiščekivanijih kulturnih događanja na Baltiku čija publika broji preko 40.000 gledatelja. Povodom svoje 20. obljetnice festival je pripremio bogat program filmskih poslastica iz cijeloga svijeta popraćen filmskim radionicama, specijalnim tematskim programima i popratnim događanjima. Bit će prikazano preko 200 filmskih naslova podijeljenih u dvadesetak programa. Zagrebačka premijera filma ‘Odvajanje’ održat će se u travnju.

I. I.

Tagged: , , , , , , , , , , ,