Nina Violić snima film Janje na zagrebačkim ulicama

Glumica Nina Violić našla se u ulozi redateljice i scenaristice svog drugog po redu kratkometražnog filma ‘Janje’ koji se ovih dana snima na različitim lokacijama u Zagrebu.

Novi kratkometražni film Nine Violić vodi nas na pomalo drugačiju odiseju zagrebačkim ulicama. Film ‘Janje’, koji se jučer počeo snimati u produkciji kuće Spiritus movens, prati dvije jedanaestogodišnje djevojčice u njihovom bezbrižnom lutanju Zagrebom tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Snimajući se iPhoneom i preslušavajući uporno isti refren, ove najbolje prijateljice nalaze se s prijateljem koji ih vodi… Kroz susret s nepoznatim ljudima djevojčice doživljavaju pravu avanturu.

Autorica scenarija je Nina Violić, direktor fotografije je Vanja Černjul, scenografkinja i kostimografkinja Ana Savić-Gecan, majstor tona Hrvoje Petek, majstorica maske Marija Bingula, a produkciju potpisuje Zdenka Gold.

Ovo je drugi po redu igrani kratkometražni film u režiji i prema scenariju Nine Violić. Njezin prethodni film ‘Odvajanje’ premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu Kino Pavasaris u Vilniusu, Litva.

Snimanje filma ‘Janje’ trajat će do 12. rujna.

Foto: Nikola Predović


Nina Violić: Redateljski prvijenac Odvajanje

Tagged: , , , , , , , , , , ,