Nisam mogla s njim: Ivana Kindl pjeva Dina Dvornika

Vokalistica moćnog i raskošnog glasa i dvojica vrsnih instrumentalista u potrazi za prvom pjesmom u koju će unijeti svoj talent i iznijeti je na svoj način zaustavili su se kod kralja funka.

Dino Dvornik objavio je 1990. godine danas kultni album ‘Kreativni nered’ i upravo je pjesma s tog albuma mjesto s kojeg kreće novi projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni. ‘Nisam mogao s njom’ postala je ‘Nisam mogla s njim’, vrhunska vokalistica je Ivana Kindl, a vrsni instrumentalisti su Mario Rašić i Nebojša Buhin.

Ono što je počelo kao igra – otkrivanje nepoznatoga i spajanje nespojivoga – koja je rezultirala za nagradu Porin nominiranim instrumentalnim albumom ‘Aftershock’ danas postaje bend s prvim singlom. ‘Nisam mogla s njim’ novo je čitanje Dvornikove poetike, a eterični vokal Ivane Kindl, dobitnice čije su pjesme zadnjih godina među najemitiranijima u radijskom eteru, na novu razinu diže skriveni dragulj s albuma ‘Kreativni nered’.

Kindl, Rašić i Buhin poznata su imena i stari suradnici u novoj glazbenoj avanturi – obrada koju su iznijeli zvuči kao posve nova pjesma – svježe i plesno žensko čitanje Dina Dvornika znači samo da će ovaj trojac sve čega se dotakne pretočiti u radijski hit. ‘Love radio’ je album u nastajanju, a obuhvatit će obrade ovom trojcu dragih pjesama. Osim njih, na singlu ‘Nisam mogla s njim’ sudjeluju i Abel Kovačević na bubnjevima, Jurica Leikauff na klavijaturama dok je sve snimljeno pod producentskom palicom Dragutina Smokrovića Smokve. Režiju spota potpisuje Damir Štrbe.

C. R.Tagged: , , , , , , , ,