Nismo same: Dan narcisa

Udruga Nismo same obilježit će Dan narcisa u subotu, 23. ožujka od 10 do 14 sati, na Trgu Petra Preradovića (kraj ograde crkve) u Zagrebu, a predstavit će i svoju novu humanitarnu akciju ‘Nisi sama – ideš s nama!’.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same pokrenula je novu humanitarnu akciju ‘Nisi sama – ideš s nama!’, u trajanju od 23. ožujka do 31. svibnja 2019., s ciljem prikupljanja dodatnih novčanih sredstava za projekt prijevoza žena na kemoterapiju.

Inicijalna sredstva za projekt, koji je 14. ožujka obilježio godinu dana postojanja, osiguran je putem natječaja Zaklade Solidarna i Zaklade Adris, a potom su održane i dvije velike kampanje tijekom kojih je za pokrivanje troškova prijevoza žena na kemoterapiju od donacija tvrtki i građana prikupljeno gotovo 250 tisuća kuna.

Na pokrivanje troškova projekta do sada je potrošeno 177.546,42 kune, u prosjeku 1504 kune po osobi, budući da je uslugu do sada koristilo 118 žena.  

Većina korisnica projekta ‘Nisi sama – ideš s nama!’ žene su starije životne dobi, uglavnom umirovljenice koje nemaju živućih članova obitelji ili oni žive u drugim gradovima. Neke od korisnica žive u staračkim domovima no ima i vrlo mladih žena, samohranih majki, žena koje imaju djecu s posebnim potrebama, žena koje osim od maligne bolesti boluju i od nekih drugih bolesti.

I. K.


U kampanji Nisi sama – ideš s nama! prikupljeno 125.120,55 kuna

Tagged: , , , , , , , , , , , ,