Nova stranica: Kreativne radionice za djecu

Nova stranica, udruga za poticanje čitanja i promicanje književnih i kulturnih vrijednosti, odučila je spojiti adventska događanja s Mjesecom knjige te u sklopu svojih književno-humanitarnih aktivnosti u Domu za odgoj djece i mladeži u zagrebačkim Dugavama organizirala ciklus kreativnih radionica ‘Izrazi sebe!’. U tri termina, od 15. do 21. prosinca, održane su tri različite kreativne radionice prilagođene različitim uzrastima, kojima su djeca i mladi štićenici doma ušli u svijet stvaralaštva kroz likovnu, književnu i radionicu NLP (neuro lingvističkog programiranja). Likovnu radionicu, na kojoj su se polaznici upoznali s osnovama kaligrafije te izradu označivača stranica za knjige, vodila je grafička dizajnerica Petra Križan, a štićenici su pokazali izrazitu kreativnost i snalaženje u kreativnom procesu.

Petra Križan , Tajana Obradović i Romina Bengez

Književnica i nakladnica Tajana Obradović, radila je sa štićenicima doma na oslobađanju mašte i izražavanju vlastite priče kroz zadane ili samozadane motive i riječi, a Jelena Vrsaljko, NLP trenerica i psihologinja, odabrala je uvijek aktualnu temu ‘Kako da čaša uvijek bude napola puna’ te kroz interakciju sa štićenicima pojasnila osnove optimističnog odnosno pesimističkog stava. Izdavačka kuća Funditus nagradila je najaktivnije sudionike knjigama iz svoje kolekcije.

Romina Bengez, koordinatorica projekta ‘Izrazi sebe!’, naglašava kako su štićenici sudjelovali u zanimljivim interaktivnim radionicama, naučili ponešto novoga i zabavili se. Vjeruje da je ovaj ciklus radionica, zahvaljujući susretljivost djelatnika doma te reakciji mladih i lakoći usvajanja kreativnih znanja i tehnika kroz igru i interakciju, tek jedan u nizu budućih zajedničkih kreativnih programa.

N. S.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,