Nove berbe Benvenuti vina uz jela Zdravka Tomšića

Albert i Nikola Benvenuti su u zagrebačkom restoranu Vinodol s ponosom dočekali uzvanike kako bi im premijerno predstavili nove berbe svojih vina.Prošla godina bila je vrlo plodna za obitelj Benvenuti, Malvazija Anno Domini iz 2015. osvojila je trofej za najbolje vino u kategoriji i zlatnu medalju na International Wine Challenge-u, a Teran iz 2013. nagrađen je priznanjem Platinum – best in category na natjecanju Decanter World Wine Awards. Uz to, prvo izdanje kupaže Caldierosso je osvojilo zlatnu medalju na prošlogodišnjoj Vinistri, a desertno vino Corona Grande nagrađeno je zlatom na Vinistri i srebrom na IWC-u. Sve to okrunjeno je nagradom za vinariju 2017. godine.

Ljestvicu su braća Benvenuti postavila vrlo visoko i očekivanja publike su velika, stoga su vina na kojima su Albert i Nikola predano radili, uložili napore u strogu selekciju, brižljivo njegovali i pratili dozrijevanje, dana na sud javnosti u restoranu Vinodol. Uz pažljivo osmišljena jela cijenjenog chefa Zdravka Tomšića, kušane su nove berbe odabranih vina.Uz juneći tatar poslužen je Rose 2017., a slijedio je jadranski ceviche, odnosno svježa marinirana riba sa šparogama koju je pratila Malvazija 2017. Uz rižoto od vrganja s dimljenim pačjim prsima sljubljena je odležana Malvazija Anno Domini 2016., prema riječima Alberta Benvenutija, jedna od najboljih u zadnjih deset godina.Janjeću koljenicu u umaku od majčine dušice savršeno je zaokružio Caldierosso 2016, kupaža terana, merlota, nebbiola i tempranilla koji rastu u vinogradima na položaju Santa Elizabeta. S tog, njihovog najboljeg položaja, ove zime dolazi novo veliko vino. Za desert poslužen je aromatični sir i Muškat San Salvatore 2013., čiji je prethodnik iz 2011. osvojio zlato i nacionalni trofej na International Wine Challengeu.

V. A. / Foto: Julio Frangen


Tagged: , , , , , , , ,