Nove kreativne radionice u 8. godini CeKaPe-a

Centar za kreativno pisanje u Zagrebu otvara svoja vrata osmu godinu zaredom, a, uz dosadašnje, u ponudi su i nove radionice – Demontaža Nebojše Lujanovića, S one strane pisanja Tomice Šćavine i Radionica dramskog pisma koju će voditi Ivana Sajko i Dubravko Mihanović.
2_Zoran Feric_radionica romanaTalentirani kreativci i ljubitelji pisane riječi i književnosti svake školske godine sjedaju u klupe Centra za kreativno pisanje (CeKaPe) u Zagrebu, na čijim radionicama uz stručne voditelje bruse svoje spisateljske vještine i stječu nova znanja. U dosadašnjih sedam godina brojni polaznici okušali su se na radionicama kratke priče Miroslava Mićanovića ili, pak, romana odnosno drame Zorana Ferića i Gorana Ferčeca. Učili su pisati scenarij za kratki film ili TV-seriju od Tomislava Zajeca i Sanje Kovačević, usavršavali su književno prevođenje s Tomislavom Kuzmanovićem i pisali književne kritike s Jagnom Pogačnik. U novije vrijeme, CeKaPe je pokrenuo radionicu Postani novinar/postani bloger, koju vodi novinarka Aleksandra Starčević, zatim je tu i radionica Pišimo o glazbi Andrije Škare, a u proljeće ove godine svoje je polaznice dobila i radionica S one strane pisanja, koju vodi psihologinja i spisateljica Tomica Šćavina.

1_CeKaPe_naslovna fotkaOve jeseni, Centar za kreativno pisanje otvara svoja vrata u Amruševoj 5/II već osmu godinu zaredom gdje će, uz postojeće kreativne radionice pisanja u okviru svog programa ponuditi i neke nove. Novi polaznici tako su dobili priliku upisati novu radionicu naziva Demontaža – književno-kulturalna teorija i primjena, koju je osmislio i vodi Nebojša Lujanović, ujedno i jedan od voditelja Ljetne škole pisanja 2014. u Petehovcu. Demontaža započinje 11. listopada i održavat će se dva puta mjesečno po četiri školska sata, a sadrži dva sata teorije i dva sata primjene na književna djela i raspravu.

Svoje mjesto u CeKaPe-u dobila je još jedna radionica koja se, na neki način, nastavlja na dosadašnju radionicu drame a dobila je novi naziv – Radionica dramskog pisma, i koju će voditi provjerena imena dramskog pisma, Ivana Sajko i Dubravko Mihanović. Riječ je o radionici koja pred polaznike postavlja dvostruki zadatak: književni i stilistički u kojemu otkrivamo vlastiti glas i rečenicu te kazališni i dramaturški gdje u književnim strukturama pronalazimo dramske situacije i subjekte iskušavajući sami sebe kao neke druge.

Sve informacije o radionicama i voditeljima, kao i vaše prijave, možete poslati na e-mail: [email protected], ili putem telefona: 01 2431 071 ili 091 5675 140.

Renata Cisar / www.cekape.com

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,