Novi album dubrovačke senzacije Silente

Nakon megapopularnog prvijenca ‘Lovac na čudesa’ nije trebalo dugo čekati Dubrovčane iz grupe Silente kako bi se opet obratili svojoj publici.
SilenteSve je krenulo prije više od pola godine sa singlovima ‘Čudna ili čudesna’ i ‘Kako misliš’, koji su osvojili medijski prostor i najavili još jednu uspješnicu ovih talentiranih autora i glazbenika.

Album ‘Neće rijeka zrakom teći’ sadrži deset pjesama, među kojima su one koje publika još nije imala priliku poslušati: ‘Sinoć su vatre bile jake’, ‘Neobranjivo’, ‘I u mojoj i u tvojoj sobi’, ‘Pjesma koja samu sebe mrzi’, ‘Jer te imam da me boliš’… One svjedoče o uzbudljivom unutarnjem svijetu tekstopisca Sanina Karamehmedovića koji će se suptilno i nježno sljubiti s vokalima Tibora Karamehmedovića i Doris Kosović, nenametljivim ali prezentnim violinskim solažama Lorene Miline, uigranom ritam sekcijom Sanina Karamehmedovića i Ivuše Gojana te specifičnim zvukom proizašlog iz klavijatura Šimuna Končića. Kako bi i ovaj album dobio novu dimenziju prepoznatljivosti pobrinuo se provjereni Nikša Bratoš koji je obogatio pop-rock izričaj Silentea svježim i inovativnim produkcijskim koloritom. Kuriozitet albuma je i to što će u početku u prodaji biti dva potpuno različita dizajna omota.

Jedinstvena je pojava u ovim našim krajevima da jedan CD ima dva različita dizajna. Regularno izdanje nastalo je pod ‘rukom’ dubrovačkog dizajnera Andreja Đukića, koji je radio na cjelokupnom vizualnom identitetu Silentea počevši od prvog albuma na dalje. Fotografije koje se nalaze u ovitku djelo su Daria Bandura. Ali, uslijedio je nevjerojatan poklon dviju slikarica koje svoj projekt nazivaju ‘DiobaNaOba’ i članovi Silentea su ga ponudili fanovima. ‘Odlučili smo tiskati jednu seriju CD-ova s naslovnicom i knjižicom u koju su ubačene sve slike koje su nam Nikolina Japunčić i Mia – Maria Škoda naslikale. Radi se o jedinstvenom načinu vizualnog razumijevanja pjesama s novog albuma. Taj omot CD-a bit će posebno izdanje, krenut će u prodaju zajedno s originalom, a nakon što se rasproda više ga nećemo tiskati,’ poručuje Silente.

Album ‘Neće rijeka zrakom teći’ već se nalazi na policama, a Silente će svoje veliko koncertno predstavljanje imati 8. i 9. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture.

A. R.


Pročitajte još: Silente: Pobjednici 62. Zagrebačkog festivala


 

Tagged: , , , , , , , , ,