Novi ciklus Scene Amadeo i posljednje zbogom Arsenu

Predstavom ‘Razgovor s Tinom’ Željka Senečića (glume Monika Stojanović i Anto Tutić) u utorak, 25. kolovoza u 21 sat započinje drugi dio programa Klupske kazališno-glazbene scene Amadeo u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu.Razgovor s Tinom-Monika Stojanović i Anto TutićKomad u kojem ambiciozna novinarka radi intervju s velikim pjesnikom Tinom Ujevićem, koji nije s nama punih šezdeset godina, obiluje duhovitim reminiscencijama na Matoša, poeziju, literaturu, politiku… Nakon predstave slijedi projekcija filma ‘Tin’ Željka Senečića. Reprize predstave s projekcijom filma su na rasporedu 26. i 27. kolovoza u 21 sat.

Slijede praizvedba i premijera monodrame ‘Hrvatski bog na Marsu’ u adaptaciji i izvedbi Đorđa Kukuljice koja je nastala prema motivima drame Miroslava Krleže ‘U logoru’, pripovijetke ‘Baraka 5B’ i pjesme ‘Europa 1942’. Kako je Krleža svevremenski pisac tako njegova misao itekako komunicira s današnjicom i kaosom kojeg svakodnevno proživljavamo. I danas tražimo odgovore na ista  pitanja, i danas  tragamo za istim odgovorima: kako se oduprijeti sustavu i kako pronaći male pukotine ljudskosti u sveopćem crnilu. Praizvedba i premijera predstave su 28. i 29. kolovoza u 21 sat.

Program završava u nedjelju, 30. kolovoza koncertom zagrebačke klape Nostalgija koja će koncertom u spomen na nedavno preminulog, velikog glazbenog umjetnika Arsena Dedića obilježiti svoj dvadeseti nastup na Sceni Amadeo. Nakon koncerta bit će prikazan i dokumentarni film o Arsenu Dediću ‘Moj zanat’ kao posljednji pozdrav velikom prijatelju i glazbeniku koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag na ovoj kazališno-glazbenoj sceni.

M. R.


Arsen Dedić-dokumentarac
Dedići otvaraju scenu Amadeo

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,