Novi fosili imaju prvi Live! album

Croatia Records s ponosom predstavlja prvo ‘Live!’ izdanje grupe Novi fosili. Neuništiva pop formacija imenom Novi fosili, najprodavaniji pop band svih vremena na ovim prostorima u više od četiri desetljeća svoje glazbene karijere nikada nije snimila album uživo. Nije, sve do danas!
Novi fosili-Live!CD ‘Novi fosili – Live!’ sadrži dijelove koncertne snimke njihovog nastupa u Gradskom parku u Murskoj Soboti, 26. lipnja 2010., održanom pred više od deset tisuća obožavatelja. Dvanaest snimaka s tog koncerta odabrali su za ovo izdanje sami Novi fosili nakon višesatnog preslušavanja cijelog koncerta, pa se na albumu nalaze hitovi: ‘Neveni žuti, žuti’, ‘Bilo mi je prvi put’, ‘Nebeske kočije’, ‘Milena’, ‘Za dobra stara vremena’ i drugi, a kao dodatak na CD-u se nalaze i tri studijske snimke pjesama koje su Fosili objavili posljednjih nekoliko godina: ‘Lagano, lagano’, ‘Kad Bog sve zbroji’ i ‘Ti si čudo’.

U svom najproduktivnijem razdoblju Fosili su iznjedrili bezbroj hitova (zaslugom hitmejkera Rajka Dujmića), a njihovi nastupi uvijek su bili vrhunski koncertni događaj. Fosili su poznati i cijenjeni zbog visoke profesionalnosti u pristupu svom poslu. Uvijek su zahtijevali da njihov koncert, gdje god se održavao, bude na najvišoj produkcijskoj razini. Osjećaju da su to dužni svojoj mnogobrojnoj publici čiji broj desetljećima ne opada.

A kako bi zvuk Novih fosila bio najbolji, uz grupu se na koncertima pojavljuju i drugi glazbenici, back vokali, te mnogobrojna producentsko-tehnička ekipa. Na koncertu u Murskoj Soboti samo na pozornici ih je bilo 12! Uz članove banda, svirali su i vrsni glazbenici: Damir Lipošek Kex – gitara, Damir Šomen – bubnjevi, Fedor Boić – klavijature i Alen Svetopetrić – bas gitara. Ljepoti pjesama pridonijeli su i ponajbolji prateći vokali: Daria Hodnik Marinković, Nataša Mirković, Dragan Brnas Fudo i Vladimir Pavelić Bubi.

Za izvrsnu tonsku snimku ‘krivi su’: snimatelji Juraj i Ivan Havidić, a Dragutin Smokrović Smokva je sve to smiksao, masterirao i producirao. Cijeli koncert svojim fotoaparatom zabilježio je Dario Njavro, a dizajn potpisuju Bachrach-Krištofić.

CD ‘Live!’ posvećen je svima koji su u ovih četrdeset i četiri godine u grupi Novi fosili ostavili svoj pečat i trag, i bez njih Fosili nikad ne bi bili ono što jesu.

Croatia Records

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,