Novinarska radionica Mali reporteri

Sanjaš o novinarskoj karijeri, voliš pisati i razgovarati, želiš se kreativno izraziti pod vodstvom medijskih stručnjaka? Imamo nešto baš za tebe, točnije za klince i klinceze od 10 do 16 godina.Tko ili što je kraljica novinarstva? Kako od vijesti nastaje velika priča? Otkrivamo sve tajne novinarskog zanata u novinarskoj radionici 4sobe! Zahvaljujući Malim reporterima, vaši malci će se naći u ulozi novinara i reportera.

Cilj novinarske radionice ogleda se u svladavanju novinarskog umijeća kao vještine medijskog izražavanja, korištenja informatičkih tehnologija, kao i obrade tekstova i fotografije. Također, polaznici radionice će se upoznavati s čarima novinarske profesije, funkcioniranjem i organizacijom tiskanih i elektronskih medija. Kroz predviđen plan Ane Miščević, Marije Pajić i Dorijana Elezovića, dugogodišnjih televizijskih novinara, svi polaznici će do kraja radionice savladati osnovne oblike novinarskog izražavanja, kroz teorijska predavanja i praktične radove.

Tijekom trajanja radionice, svaki polaznik će naučiti kako odgovoriti na pet novinarskih pitanja: tko? što? gdje? kad? kako? Analizirajući lokalne i nacionalne medije, polaznici će naučiti kako razmišljati na novinarski način, a posjet medijima će im omogućiti da vide kako novinarstvo funkcionira i u praksi.

Sve dodatne informacije potražite na broju mobitela 091/198 7007 ili na mail adresi: [email protected] . Početak radionice je predviđen krajem ožujka/početkom travnja.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , ,