Novo kino: Kaptol Boutique Cinema

U zagrebačkom Centru Kaptol svečano je otvoreno novo jedinstveno kino, Kaptol Boutique Cinema.Večernji program vodio je Oliver Mlakar, a kako izgleda boutique kino nisu propustili vidjeti brojni uglednici iz društvenog i javnog života. Kako bi otvorenje kina ‘začinili’
filmskim scenama, pobrinuo se Mario Petreković s glumačkom ekipom koja je u liftovima Centra Kaptol evocirala kultni film ‘The Grand Budapest Hotel’ te iznenađenje posjetitelje već iz garaže liftovima uvela u svijet filma.

Kaptol Boutique Cinema odgovor je na potrebe pravih filmofila i ljubitelja kina. Ovaj koncept koji uz pet dvorana veliku pažnju daje i baru impresivnih proporcija, sasvim je drugačiji od multipleksa. Uz činjenicu da je ovo prvo lasersko kino u regiji, u interijeru se isprepliće šarm arthouse kina, najsuvremenija tehnologija i uzbudljiv dizajn.

Novo kino nalazi se u Centru Kaptol na drugom katu, a interijer kina i bara, kao spoj retro i modernog stila, djelo je dizajnerskog dvojca Deana Franića i Saše Šekoranje koji su na ovom projektu radili više od godinu dana. Za njih je ovo kino u svakom detalju predstavljalo ulazak u drugačiju stvarnost, a u priču se uklopila i hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja je dizajnirala uniforme osoblja u baru.

Da je riječ o apsolutno polivalentnom prostoru te da su u baru mogući koncerti i klupski programi, sinoć su dočarali DJ tijekom višesatne setliste te Marko Tolja u pratnji klavijaturista Gojka Tomljanovića.

U tehnološkom smislu, Kaptol Boutique Cinema u potpunosti je opremljeno Barco laserskim projektorima, što ga čini prvim takvim kinom u regiji. Najnovija CLP serija
laserskih projektora bazirana je na tehnologiji koja koristi plavi laser te fosforni wheel, kojim se stvara puni spektar boja te superiorna visoka kvaliteta slike. Laserska tehnologija, osim velike količine svjetla koju može proizvesti, nudi i veći kontrast slike za razliku od standardnih digitalnih projektora čime je slika primjetno kvalitetnija i ugodnija ljudskom oku.

Kad je riječ o filmskom repertoaru, ovo će kino zadovoljiti različite ukuse jer se uz osnovni kino-program očekuje i velik broj filmskih festivala i revija. Od 23. veljače moći ćete pogledati pretpremijerno ‘Osnivač’, ‘Captain Fantastic’ ‘Ja, Daniel Blake’, te izuzetne naslove poput Rossijeva modnog dokumentarnog filma ‘Prvi ponedjeljak u mjesecu’, Mooreov ‘Gdje je sljedeća invazija?’ te ‘T2 Trainspotting’, ‘Moonlight’, ‘Lav’ ili novi igrani film za djecu i obitelj ‘Anka,’ a program će od 26. veljače do 5. ožujka u potpunosti zaokupiti 13. izdanje ZagrebDoxa.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , , ,