Obrana i zaštita u kinima

Višestruko nagrađivani film Bobe Jelčića ‘Obrana i zaštita’ stiže u hrvatska kina od 26. rujna.

Obrana i zaštita - plakatNakon svjetske premijere održane u veljači u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, osvajanja čak sedam Zlatnih Arena na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara, nagrade Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana – FEDEORA, nagrade Bauer za nabolji film u regiji Motovun Film Festivala te konačno Srca Sarajeva za najbolju mušku ulogu i Specijalne nagrade žirija na Sarajevskom film festivalu, u dugoočekivanom prvijenacu cijen­jenog kazališnog redatelja Bobe Jelčića ‘Obrana i zaštita’ napokon će moći uživati i široka publika.

U glavnim ulogama su: Bogdan Diklić, Nada Đurevska i Ivana Rošćić.

Sadržaj filma:
Kada mu umre stari prijatelj Đulaga, Slavko se osjeća dužnim otići na pogreb. Ali u njegovu rodnom gradu Mostaru ova jednostavna društvena obaveza može mu prouzročiti mnoge probleme: sa susjedima ili čak s mjesnim političkim moćnicima. Ali ako ne ode, njegova žena će ga smatrati kukavicom, ožalošćena obitelj mu nikada neće oprostiti – i Slavko neće moći oprostiti sam sebi.
Ovo je uvjerljiva priča o svakodnevnom životu u podijeljenom društvu, svijet u kojem paranoja, komedija i drama koegzistiraju. Također, ovo je i pronicljiv psihološki portret čovjeka koji je prisiljen prijeći nevidljivu granicu koja razdvaja dvije zajednice u jednom gradu.

Blitz

Tagged: , , , , , , , , ,