Odvalimo se poezijom: Marko Tomaš

U okviru pjesničke tribine ‘Odvalimo se poezijom’ u zagrebačkom klubu Pločnik u srijedu, 29. svibnja, od 20 sati održat će se promocija nove knjige poezije pjesnika Marka Tomaša, ‘Trideset deveti maj’ (Jesenski&Turk, 2018.).

Pjesnik Marko Tomaš (1978.) omiljen je i poznat autor s “naših” prostora. Mostarac rođen u Ljubljani kojeg možemo sresti u Zagrebu, Beogradu, Splitu, Sloveniji, Švedskoj, nomad sklon traženju i putovanju, u čijim je stihovima i mekoća i tama, dolazi s novim pjesmama i novim momentima svoje već utemeljene poetike posebnog senzibiliteta. Publika voli nastupe Marka Tomaša jer ga, osim poezije obojene dubokom emocijom, karakterizira i poseban način izvođenja vlastitih stihova.

Iza njega su poznate knjige: ‘Regata papirnatih brodova’ (2017.), ‘Crni molitvenik’ (2015.), ‘Bulevar Narodne Revolucije’ (2013.), ‘S rukama pod glavom’ (2002.) i druge. Pjesme kao što su ‘Parafraza’ i ‘Pismo Venjički’ ušle su već u pjesnički kanon postjugoslavenske književnosti.

Baš zato nas zanimaju Markove nove pjesme, nove misli, novi konteksti kao dovoljan razlog koji bi nas doveo na ovo promociju, na druženje, na razgovor s prijateljima u klub Pločnik (Zagreb, Međimursku 21), na Zapadnom kolodvoru.

S. B. / Foto: Promo


Odvalimo se poezijom: Ivica Đikić
Tagged: , , , , , , , , ,