Odvalimo se poezijom: Robert Perišić

Pjesnički susret ‘Odvalimo se poezijom: Robert Perišić – iz stvarnosne čitanke’ održat će se u nedjelju, 7. travnja od 18.30 sati, u književnom klubu Booksa u Zagrebu.

Nedjeljna “odvaljivanja” u Booksi održavaju se jednom mjesečno, u formatu “običnih susreta” u kojima publika i gosti zajedno sudjeluju u čitanju i razgovoru.

Ovoga puta razgovaramo i podsjećamo se što je “stvarnosna poezija”? Postoji li uopće kao žanrovska odrednica i što danas znači?

Ako postoji „stvarnosna poezija“, jesu li je potisnule ili pak nanovo oživjele nove poetike mlađe generacije autorica i autora?

Pojam “stvarnosno”, prema navodima Zvonimira Mrkonjića, pripisuje se Robertu Perišiću, pjesniku, piscu i kritičaru koji je prvi upotrijebio izraz “stvarnosno” pišući o pjesničkoj knjizi Tatjane Gromače ‘Nešto nije u redu’ (Meandar, Zagreb, 2000).

Više o svemu bit će tijekom razgovora u Booksi s nedjeljnim gostom Robertom Perišićem, a sudionici će imati prilike čuti ga kako čita svoje pjesme.

Publika će također zajedno čitati iz knjige ‘Drugom stranom – antologija suvremene hrvatske stvarnosne poezije’ (Ljevak, 2010) koju je sastavio pjesnik, urednik i prevoditelj Damir Šodan, a uredila Ana Brnardić. Pjesme za čitanje bit će isprintane na stolu, za publiku, sve što treba je doći i čitati ih!

Susret će moderirati Sanja Baković, pjesnikinja, novinarka i voditeljica projekta ‘Odvalimo se poezijom’.

* posebna napomena: ako ste možda autorica ili autor čije su pjesme u ovoj antologiji, bit će lijepo iznenađenje da se pojavite i čitate.

Uključite se, otvoreno je za sve!

Projekt ‘Odvalimo se poezijom’ je neprofitan, djeluje na nekoliko razina već četvrtu godinu za redom, s ciljem poticanja vidljivosti i čitanosti poezije, za nula kuna i ponešto ludila.

S.B.


Ususret Goranovu proljeću: Odvalimo se poezijom

56. Goranovo proljeće

Tagged: , , , , , , , , ,