Okrunjena 24. Vinska kraljica Slovenije

Anu Pavlin (24), koja na slovensko vinsko prijestolje dolazi iz Otočca kod Novog Mesta, za 24. Vinsku kraljicu Slovenije okrunili su Aleksandra Pivec; ministrica poljoprivrede, šumarstva i prehrane, i Janez Erjavec; predsjednik uprave Pomurskog sajma iz Gornje Radgone.Svečanosti u hotelu Radin u Radencima nazočili su brojni pokrovitelji Vinske kraljice i drugi uvaženi gosti. Anu Pavlin je lani u studenome izabrao žiri koji je, kao nositelj projekta, oformio Pomurski sajam uz pomoć sponzora i ljudi iz struke. Ona će u 2020. godini, na brojnim događajima kod kuće i u inozemstvu, predstavljati sve tri slovenske vinorodne regije, vina, vinogradarstvo, turizam i kulturno nasljeđe.

Od prijestolja se oprostila Meta Frangež, Vinska kraljica 2019., koja je prošle godine sudjelovala na više od stotinu događanja posvećenih širenju vinske kulture i prepoznatljivosti slovenskih proizvođača vina.

Nova Vinska kraljica na drugoj je godini magisterija na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, smjer turizam. Članica je Društva vinogradara Grčevje, a 2018. godine bila je i Cvičekova princeza. Iskustvo u vinogradarstvu ima još od djetinjstva, pomažući ocu u vinogradu, podrumu i prilikom dočeka gostiju na obiteljskoj Matjaževoj domačiji.

Kraljica je na jednogodišnje korištenje dobila kraljevsku kočiju – Ford Ecosport Titanium 1.0 Ecoboost Style – čije joj je ključeve uručio predstavnik tvrtke Auto Rajh – Ford. Na tituli joj je čestitao i Alojz Cedula, tajnik Društva vinskih savjetnika Sommelier Slovenije, koji su je primili u počasno članstvo. Vino Vinske kraljice Slovenije, Frankinju Plus 2017, predstavio je Jernej Martinčič, pokrovitelj kraljevskog vina od autohtone slovenske sorte modre frankinje.

M. T. / Foto: Jure Zauneker


Tagged: , , , , , , , , ,