Okusi i mirisi Zagreba Burger Festivala

Zagreb Burger Festival otvorio je svoja vrata na zagrebačkom Strossmayerovu trgu. Svi gurmani, ljubitelji dobrih zalogaja i pića, do 23. rujna uživat će u čak 70-ak vrsta burgera.Svjetski poznati DJ-i kao što su Huey Morgan, Kenny Dope i Big Daddy Kane, uz jake domaće snage te dva koncerta, obilježit će besplatan glazbeni program uz vrlo kreativnu ponudu pića, selfiranje na šest originalnih photo pointa i dječju zonu za one najmlađe. Festival po prvi put donosi posebno craft pivo Märzen by The Garden Brewery, spravljeno posebno za ovaj festival. Velika je novost i aplikacija za naručivanje burgera koja će uvelike smanjiti redove i čekanje – FestApp, koju je u suradnji s organizatorom, kreativnom agencijom Kokoš ili jaje, osmislio Dings Solutions. Veliko iznenađenje je nastup legendarnog Normana Jaya na after partyju u The Garden Brewery. Događanje je natjecateljskog karaktera pa će svoje omiljene burgere birati posjetitelji, blogeri i gastro novinari.

Kako su spojili u gourmet poslasticu vrlo ukusno meso s finim umacima, posebnim dodacima i hrSkavim pecivima otkriva čak 18 burger majstora iz Zagreba, Pule i Splita. Prošlogodišnji pobjednik Mason Burger&Staff koketira s ‘vinskim burgerima’, El Toro plovi u smjeru latino okusa, 50 A Burger&Champagne Bar s ponosom ističe pileće, janjeće i vege varijante, Good Food priprema burger za četiri osobe, BarBaQ obećaje ultimativnu slast iz novog smokera, a Đurina hiža & Meat the King i Maredo vjerni su domaćim tradicionalnim okusima. Cellar Grill najavljuje burger s viskijem, crnim i bijelim tartufima, a šarenim mirisnim burgerima će se predstaviti Burger Factory, Kitchen&Grill Plac i Špiro.

Alija Sirotanović burger iz RougeMarina

RougeMarin donosi burgere s lardom fajferice u double i triple varijanti, dok se Submarine ponosi posebnim festivalskim burgerom s pancetom i kobasicom crne slavonske svinje. Pod Zidom će razigrati okusne pupoljke istarskim, dalmatinskim i kontinentalnim kombinacijama, Kascheta je ponosna na burger s dimljenom bivoljom mozzarellom, a The Burger Bar priprema BBQ special – hot&spicy u light brioche pecivu. Originalan burger od janjetine predstavlja The Garden Bar&Kitchen, dok splitski meštri, Toto’s Burger Bar, izdvajaju tamni, sočan burger i hrskave batate. Ledov Ice&Fries nudi hrskave krumpiriće i sladolede, a Volim ljuto bogatu ponudu ljutih začina te priprema natjecanje u jedenju ljutih papričica.

Za potpuni gastro doživljaj brine se čak pet barova: The Garden Brewery s posebnim festivalskim craft pivom Märzen, Gingle Bells s bogatom ponudom ginova, Rakijarnica & Mangosta s domaćim rakijama i originalnim glitter koktelima, Jameson nudi fine žestoke okuse, a Gemišt bar Jamnica bit će omiljen klasičarima.

M. B. / Foto: Sandro Sklepić


Tagged: , , ,