Olib: Operne arije, šansone, evergrini, poezija i poneki vic

Proslavljeni kazališni tenor, zvijezda domaćih rock opera i mjuzikla, Đani Stipaničev, održat će u petak, 29. srpnja (21.30 sati) solistički koncert u sklopu ovogodišnjeg Olipskog ljetnog festivala.Olipski_ljetni_festivalĐani će olipskoj publici predstaviti svoj osebujni glazbeni repertoar, pjesme i singlove s uspješnih albuma: ‘Budi noćas mirno more’, ‘Bogu fala da si tu’, ‘Cvijet čežnje’, ‘Mali Paškin’, ‘Ja ne mogu drugo nego da je ljubim’, ‘Dalmacijo od kamena’, ‘Čovik s dušom maestrala’, ‘Prokleta ljubav, ‘Oćel vrime’, ‘Suza za zagorske brege’, ‘Probudi se’, ‘Golubovi’, ‘Zvona moga grada’, ‘Bajke’ i mnoge druge.

U nedjelju, 31. srpnja (21.30 sati) na olipskoj festivalskoj pozornici odvijat će se zanimljiv i raznolik zabavno-glazbeni program u kojem nastupaju sopranistica Milena Morača, prvakinja ljubljanske Opere (ostvarila brojne uloge poput: Cho-Cho-San u ‘Madame Butterfly’, Mimi u ‘La Boheme’, Norma u istoimenoj operi, kraljica Margot u ‘Hugenotu’, Violetta u ‘La Traviati’…), glumica i šansonijerka Andrea Baković, a Cine Pulišić i Damir Radov, Amerikanci rodom s Oliba, interpretirat će pjesme posvećene svom otoku, objavljene na albumu ‘Jednom ću se vratiti’ u izdanju Croatia Recordsa.

Programi Olipskog ljetnog festivala odvijaju se u organizaciji Udruge Olib i Kazališne družina Bastien, uz produkcijsku podršku kreativne platforme Organizam. Festival traje do 10. kolovoza, a ulaz na sva festivalska događanja je slobodan. Dobrodošli!

Ivanka Bičak


Olipski ljetni festival
Olib: Od kazališta i rock’n’rolla do folklora
Tagged: , , , , , , , , ,