Olipski ljetni festival (u nastajanju)

Jedan od najljepših jadranskih otoka – Olib – uskoro bi mogao postati nova ljetna festivalska pozornica.
Olipski ljetni festivalNaime, nedavno je glumac i producent Ljubo Zečević, koji je posebno vezan uz otok Olib (ljetuje tamo već duži niz godina), pokrenuo inicijativu za oživljavanjem kulturnih događanja na otoku. Tako je suradnja Udruge Olib i Kazališne družine Bastien rezultirala stvaranjem prostora za budući Olipski ljetni festival – ‘Leto na Gusterini’ koji bi trebao objediniti više kulturno-zabavnih događanja i olipskih tradicijskih programa na prostoru stare centralne mjesne Gusterine izgrađene još davne 1913. godine.

‘Nadahnula me svojom jedinstvenošću. Posebno je mjesto i idealna lokacija na Olibu na kojoj bi se mogla izgraditi jedna centralna multifunkcionalna pozornica koja bi bila na raspolaganju svim olipskim udrugama i društvima za izvođenje njihovih programa. Vrijeme je da i naš sunčani Olib konačno bude dostojno upisan na kulturnu i turističku kartu Hrvatske onako kako svojom tradicijom i jedinstvenošću zavređuje‘, istaknuo je Ljubo Zečević, idejni začetnik i producent budućeg Olipskog ljetnog festivala.

I dok Stara Gusterina čeka sljedeće ljeto, ovogodišnji  program ‘Olipskog ljetnog festivala u nastajanju’ odvijat će se od 22. do 31. srpnja na košarkaškom igralištu koje je za ovu prigodu i posebno uređeno. Pa tako 22. srpnja u goste dolazi Teatar Gavran s predstavom ‘Pivo’, autora Mire Gavrana, u režiji Helene Buljan. U ovoj neobičnoj komediji  glume Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran. Svoj solistički koncert, 24. srpnja, održat će Mila Elegović uz pratnju Greenhouse blues banda. Na samom kraju ovogodišnjeg Olipskog festivala u nastajanju,  31. srpnja, nastupit će neponovljivi saksofonist, glazbenik Jakša Jordes. Svi programski sadržaji odvijaju se od 21 sat. Organizatori ovih događanja su Udruga Olib, Kazališna družina Bastien, a sve se odvija pod producentskom i redateljskom palicom Ljube Zečevića. Produkcijska podrška projekta je umjetnička platforma Organizam IA.

I. B.


Ljubo Zečević
Kazališna družina Bastien u Poljskoj

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,