Olive Classic Festival u Lunjskim maslinicima

U Arheološkom muzeju u Zagrebu, uz popratni koncert Sare Domjanić, Matka Smolčića i Dmytra Chonija, predstavljen je 2. Olive Classic Festival klasične glazbe u tisućljetnim Vrtovima lunjskih maslina na otoku Pagu.

Medijima su se obratili umjetnička direktorica Festivala Sara Domjanić, gradonačelnik Novalje Ante Dabo i direktor Međunarodne glazbene akademije u Lihtenštajnu Dražen Domjanić, koji je i inicijator manifestacije.

Festival se održava u amfiteatru tisućljetnih Vrtova lunjskih maslina, području istinski netaknute prirode, jedinstvenome u svijetu i od posebnog značenja za Lun, grad Novalju, otok Pag i cijelu Hrvatsku.

Tijekom 2. Festivala Olive Classic, od 2. do 9. kolovoza na prostoru amfiteatra održat će se pet cjelovečernjih koncerata, uz nastup 27 vrhunskih međunarodnih glazbenika, a očekuje se više od 1500 posjetitelja.

Koncert European Capitals, gdje se u sklopu Festivala predstavlja jedan europski grad, ove je godine posvećen Vaduzu, glavnom gradu Kneževine Lihtenštajn, koji obilježava 300 godina postojanja.

Među eminentnim glazbenicima nastupa i Ensemble Esperanza, dobitnik jedne od najznačajnijih europskih glazbenih nagrada Opus Klassik 2018. godine te rezidencijalni umjetnici – ukrajinski pijanist Dmytro Choni, pobjednik glasovitog natjecanja u Americi, Argentini, Italiji, Hrvatskoj, Španjolskoj u 2018. i 2019. godini i hrvatski fagotist Matko Smolčić, dobitnik nagrade ICMA (International Classical Music Award) za najboljeg mladog europskog glazbenika.

D. P. / Foto & video: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , ,