Oliverovih 70 u Spaladium Areni

Jedinstveni glas. Okrugla obljetnica. I njegov grad…U ugodnoj i spontanoj atmosferi u Splitu je održana press konferencija povodom rođendanskog koncerta Olivera i Zagrebačke filharmonije u Spaladium Areni, 15. prosinca.

Kroz duhovit razgovor novinare je proveo Renco Posinković iz Spaladium Arene, uz podršku Olivera, maestra Alana Bjelinskog i Oliverova dugogodišnjeg suradnika, gitarista Antu Gelu.

Slavlje Oliverovih 70 započelo je u ožujku u zagrebačkoj Areni, a Oliverov grad čuvao se kao događaj uoči rođendana. Oliver i Zagrebačka filharmonija prvi puta će se predstaviti Splitu u toj postavi. Među svim glazbenicima vlada iznimno uzbuđenje uoči koncerta, a gradski kuloari naveliko bruje o ogromnom interesu Oliverovih sugrađana za ovaj izniman događaj.

Iako uživa povlašteno mjesto na glazbenoj sceni, ostaje dodirljiv za svakog poklonika i otvoren za suradnje s kolegama i sudjelovanje u mnogim projektima. Nakon toliko godina, danas, jednakim žarom i voljom sjeda za klavir, svira, pjeva, snima nove pjesme i koncertira. Uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem prijatelja i suradnika maestra Alana Bjelinskog, Ante Gele, zbora Izvor i naravno svojih Dupina, Oliver najavljuje večer ispunjenu pismom i dobrom zabavom uz najbolju audio i video produkciju.

Iza njega stoje 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike te koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyu,…

A. R. / Foto: Maja Prgomet


Tagged: , , , , , , , , ,