‘Onda znaš kako stvari stoje’ u izlogu AGM-a

Tajana-Obradović-AGMU sklopu projekta ‘Pisci u izlogu’, koji se svake druge srijede održava u zagrebačkoj knjižari AGM (Teslina 7), gostovala je spisateljica Tajana Obradović.

Nakon uvodnog predstavljanja voditeljice knjižare, Vere Sesar, Tajana je čitala ulomke iz svog romana ‘Onda znaš kako stvari stoje’ (Funditus, 2013.). Sudbina njezine glavne junakinje, Veronike Babić, dala je povoda okupljenima u AGM-u za raspravu na temu mobinga i svemu onome u što se može izroditi naizgled dobar posao dobiven preko veze u jednoj hrvatskoj korporaciji. To je ukratko i radnja Tajanina drugog romana, koji otvara bolne teme današnjeg društva o kojima se uglavnom šuti, a s kojima se mnogi među nama mogu poistovjetiti.

Tajana-ObradovićU nastavku večeri, Tajana Obradović prešla je na nešto vedrije teme predstavivši i svoj roman prvijenac ‘Cybersex – Čarobna šuma’ (Funditus, 2011.) Današnji konzumeristički način života često nas tjera da ljubav pokušamo pronaći u virtualnom svijetu, a kako ona tamo funkcionira i kakve se sve zamke kriju u toj šumi lažnih identiteta, Tajana otkriva u svome romanu.

Projektom ‘Pisci u izlogu’, čija je idejna začetnica i voditeljica Vera Sesar, ljubitelji književnosti dobili su novu priliku za druženje s mladim piscima koji u AGM-u mogu predstaviti svoje radove. Povodom stote godišnjice smrti velikog hrvatskog književnika i pjesnika Antuna Gustava Matoša koja se obilježava 17. ožujka, na istome mjestu u Teslinoj 7 očekuju nas još brojna gostovanja pisaca, glumačke izvedbe Matoševih pjesama i druga prigodna iznenađenja.

Renata Cisar

Foto: FAMA

Pročitajte još: Tajana Obradović gošća tribine Pisci u izlogu , Predstavljen roman Onda znaš kako stvari stoje

Tagged: , , , , , , , , , , , ,