Otvoren 4. Zagreb Film Festival

Zagrebački Tuškanac ponovno je zaživio i najavio uzbudljivih devet dana u jednoj od najljepših zagrebačkih ‘šuma’.Fantastic Zagreb Film Festival-otvorenjeČetvrto izdanje prvog regionalnog open-air žanrovskog filmskog festivala Fantastic Zagreb otvorio je izvanredni i višestruko nagrađivani triler ‘Babadook. Hvaljeno psihološko ostvarenje oduševilo je mnogobrojnu publiku, koja je gledalište ispunila do posljednjeg mjesta.

‘Ovogodišnji program festivala najbolji je do sada i na to smo stvarno ponosni i nadamo se da će se i publici svidjeti koliko i svjetskim kritičarima. Skoro svi naslovi europske su i regionalne premijere, dolaze nam režiseri, velika novost festival je i projekcija na samom Medvedgradu koju smo uspjeli realizirati zahvaljujući našem glavnom partneru Bnetu – tako da vjerujemo da će ovogodišnje izdanje biti zanimljivo velikom broju gledatelja’, na otvorenju je rekao suosnivač i direktor festivala Stjepan Hundić.

Otvorenju je prisustvovao i uspješni srpski redatelj Milan Todorović koji večeras u 21.30 sati na ljetnoj pozornici Tuškanac predstavlja svoj napeti, nagrađivani fantastični triler ‘Nimfa’. Milan radnju smješta u Boku kotorsku, a slavni Franco Nero igra crnogorskog starosjedioca koji zna tajnu napuštene tvrđave na otočiću Mamuli gdje obitava mitsko morsko biće – prekrasna ali nemilosrdna sirena. Popularna glumica Kristina Klebe, poznata po ulozi u hororu ‘Noć vještica’, te talentirana Natalie Burn iz akcijskog ostvarenja ‘Plaćenici 3’ utjelovljavaju mlade Amerikanke koje stižu na bezbrižni odmor u Boku kotorsku ne sluteći kakvo će ih zlo tamo zadesiti.

Večeras je na programu i napeti triler s radnjom smještenom u tajnovitoj Rumunjskoj  – ‘Chimeres’ u 19 sati u CineStaru Zagreb; te fantastični klasik Waltera Hilla ‘Ratnici podzemlja’ iz 1979. godine na ljetnoj pozornici Tuškanac u 23.30. U nedjelju nas očekuje napeti argentinski suspens o ubojici koji i sam postaje lovina ‘Duboki san’ koji je na programu na Tuškancu u 21.45; fenomenalan avanturističko-fantastični klasik David Lyncha ‘Dina’ iz 1984. u CineStaru u 19 sati te američka crna komedija ‘Niske strasti’ u 23 sata na Tuškancu. Bit će ovo napet i stvarno fantastični filmski vikend

Fantastic je ove godine i dog-friendly te svima koji na projekcije na Tuškancu odluče povesti svog ljubimca osigurava besplatan ulaz. Od ove godine Fantastic je i eco-friendly te je svoj katalog pretvorio u digitalno izdanje koje je dostupno svima na festivalskom webu. Program klasika ‘Sretan rođendan!’ još je jedna ovogodišnja novost i svim sretnicima koji na dan projekcija slave svoj rođendan osigurava besplatan ulaz na projekciju klasika.

Za više informacija o festivalu i raspored projekcija u idućim danima posjetite www.fantastic-zagreb.com

Pročitajte još: Fantastic Zagreb: Eco i dog friendly festival

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,