Otvorenje novog kluba uz The Clash

Od petka, 27. rujna, Zagreb će postati bogatiji za još jedan klub – Subkulturni Centar – u Ulici Pavla Hatza, u kojem će biti mjesta za različite glazbene žanrove i izvođače, od rock’n’roll, punk i indie bandova do elektronike, DJ-a i live actova.

Clash - Subkulturni centarKlub će neslužbeno nositi ime velikog Joea Strummera, lidera grupe The Clash, čiji će kip u prirodnoj veličini biti otkriven u petak. Kip koji će dominirati trgom djelo je akademskog kipara Marina Marinića, a plan projekta je postavljanje još umjetničkih izložaka tematski vezanih uz povijest rocka.

Čast da prvi nastupe u klubu pripala je trima bendovima čiji zvuk je neraskidivo vezan sa Strummerovom ostavštinom: Radio Clash, Rektalni front (koje predvodi kipar Marin Marinić) i Discohernia, disco/punk/noise mašina Nedeljka Mikca, dizajnera i arhitekta kluba. Najsretniji gost imat će priliku osvojiti i netom objavljenu kompilaciju ‘Hits Back’ grupe The Clash u izdanju Sony Music/Menart.

Subkulturni centar  - ClashNaime, otvorenje kluba se poklopilo s objavljivanjem remasteriranih izdanja grupe The Clash. Među njima je najvrednija poslastica za fanove kutija u kojoj je po prvi puta kompletirana cijela diskografija banda i uključuje raritete, primjerice nekoliko demo snimaka, još neobjavljene snimke, video materijale, oznake za pse, naljepnice, poster, bedževe… U prodaji je i komplet od pet albuma te dva albuma, dostupan na CD-u i LP-u.

Uz navedena tri benda u klubu će biti i punk rock slušaonica, a za indie/rock/punk program u Beertiji pobrinut će se DJ ekipa iz Kultivatora.

Program u petak počinje u 20 sati, a ulaz na cjelonoćnu zabavu je besplatan!

Menart

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,