Ovacije za čudesni Cirque du Soleil

Čuvena svjetska izvođačka skupina u zagrebačkoj je Areni priredila nevjerojatan scenski, vizualni i produkcijski spektakl.Gotovo dva sata uživanja u čaroliji Cirque du Soleila i izvedbi ‘Toruk – The First Flight’, inspiriranoj ‘Avatarom’ Jamesa Camerona, publika je nagradila gromoglasnim pljeskom, a ovacijama su s pozornice ispratili ‘plava bića’ koja su sve ostavila bez daha.

Pet aviona i 35 kamiona bilo je potrebno da sva oprema stigne do Zagreba, a tim od stotinu ljudi, koji uključuje 43 izvođača, već tri i pol godine putuje po svijetu prenoseći jedinstvenu poruku naroda Na’vi. Neobična ‘plava bića’ za ovu su predstavu morala naučiti više od dvije tisuće riječi izmišljenog jezika, nose kostime u nekoliko različitih nijansi plave, a osim vještine zahtjevnog šminkanja, morali su savladati i specifične pokrete te zvukove specifične za različite Na’vi klanove.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka svakako je zadivljujuća interpretacija glavne vokalistice čiji je moćni sopran u nekoliko navrata ostavio cijelu Arenu bez daha te cijeloj predstavio dao posebni emotivni pečat. 40 projektora imali su zadatak oživjeti Pandoru, a vjerno su dočarali efekte potresa, vulkanskih erupcija te divljih rijeka. Nakon izvedbi u Zagrebu, ova će se čudesna zabavljačka trupa zaputiti prema Saudijskoj Arabiji, a potom Barceloni.

I. Č.

Tagged: , , , , , , ,