Ožujak – mjesec uživanja u kamenicama

Ožujak u Hrvatskoj donosi uživanje u vrhunskoj deliciji – školjkama kamenicama.Još od antike u podmorju malostonskog zaljeva kamenice se uzgajaju u čast Afrodite, boginje rođene iz školjke, a upravo u ožujku, ova kraljica školjaka dostiže svoju najveću zrelost koja jamči najukusniji početak ranog proljeća i neopisivi raj za nepce. Kamenice, poznate kao pravi afrodizijak, ovog će mjeseca biti dostupne i u restoranima Bota Šare u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Čisto more malostonskog zaljeva puno soli i minerala, koje se miješa s kraškim izvorima slatke vode, uz bogato morsko tlo i obilje planktona, glavni su temelj za stanište ovih ukusnih školjaka. Ovaj ponos hrvatske gastronomske ponude još od rane povijesti prepoznali su brojni carevi i kraljevi koji su u svoje rezidencije naručivali kamenice, dok danas brojni cijenjeni nutricionisti iz cijelog svijeta dolaze upravo u malostonski zaljev kako bi uživali u morskoj gastro čaroliji.

Obitelj Bota Šare više od dvadeset godina bavi se vlastitim uzgojem najfinijih kamenica. Spremljene po originalnim stonskim receptima iz doba Dubrovačke Republike, obećaju neodoljivo gastronomsko iskustvo.

Povodom mjeseca kamenica, svojim gostima do 5. travnja poslužuju svježe bisernice prepune bjelančevina, ugljikohidrata, minerala i vitamina po posebnoj, promotivnoj cijeni. Osjetite čar kraljice školjaka i isprobajte najukusnije sirove kamenice uz kap limunova soka ili pak juhu od kamenica, pohane ili zapečene, pržene ili pečene na razne načine.

A. N.


Bota Šare fish cooking


Tagged: , , , , , , , ,