Pelješac u Zagrebu 2.0: Plavci u Muzeju

U srijedu, 25. travnja od 18 sati na terasi restorana u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt, Zagrepčanima će se predstaviti 12 peljeških vinara s više od 40 etiketa.‘Prva kušaonica plavaca, održana početkom veljače ove godine, oduševila je brojne zagrebačke vinoljupce i okupila oko 250 posjetitelja. No, čini se kako su i Zagrepčani svojim entuzijazmom osvojili srca peljeških vinara koji su poželjeli ponovo doći u naš grad’, istaknula je Irena Lučić, voditeljica udruge Vinoljupci, koja je organizator ove manifestacije te napomenula kako je riječ uglavnom o malim pelješkim vinarijama čija je vina teško, ako ne i nemoguće pronaći u Zagrebu. Manifestacija je organizirana u suradnji s udrugom Plavac mali – Pelješac.

Na manifestaciji ‘Pelješac u Zagrebu 2.0’ predstavit će se vinarije: Matuško, Boris Violić, Ledinić, Matković, Jurović, Vina Rota, Arambašić, Vina Violić, PZ Putniković, PZ Pelješki vrhovi – Janjina, PZ Dingač i PZ Postup. Uz njih, gostje Zadruga neretvanskih branitelja s vinskom linijom ‘Opus’, koja dolazi iz Komarne, položaja koji u posljednjih desetak godina plijeni sve veću pažnju vinskog svijeta zbog izvrsnih rezultata. Zvijezda večeri, jasno, bit će plavac mali, najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska autohtona sorta. No, pronaći će se tu i drugih autohtonih sorata – poput, primjerice, maraštine, te desertnih vina i zanimljivih kupaža.

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će imati priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz gastro delicije u režiji restorana Muzej.

V. L.


Tagged: , , , , , , ,