Petak 13. u Močvari: Disciplin A Kitschme

Disciplin A Kitschme ponovno se vraća u Zagreb. Nakon brojnih zagrebačkih koncerata, održanih od osnivanja grupe 1982. godine, pa sve do danas, u teku s koncertima napokon upisuje i premijerni nastup u klubu Močvara.Disciplin A KitschmeNa koncertu u petak. 13. ožujka promoviraju box set ‘Ove ruke nisu male… 3’. Radi se o posljednjem u nizu reizdanja prve faze grupe, koji na tri CD-a i jednom DVD-u sadrži albume ‘Uživo! Najlepši Hitovi!’, ‘Dečija pesma’ te eksplozivne, komercijalno najaktraktivnije albume ‘Зелени Зуб na planeti dosade’ i ‘Nova iznenađenja za nova pokolenja’ koji su bendu osigurali status općeg mjesta popularne kulture. Također, tu su i brojne raritetne video snimke iz perioda 1987.-1991. uz prateći bogato opremljeni booklet.

Za ovu priliku set lista Disciplin A Kitschme bit će prilagođena sadržaju box seta, s pojačanim brojem starih pjesama, a tu je još jedno specijalno iznenađenje koje sprema Koja. Sadašnjoj postavi Discipline na koncertu će se priključiti i nekadašnji zagrebački članovi i suradnici te će u zajedničkom jam sessionu dati svoje učešće u pjesmama prve faze grupe uz koje su odrastale generacije. Na koncertu gostuju: Jurij Novoselić (Disciplina kičme, Film, Psihomodo pop) – sax; Srđan Gulić (Disciplina kičme, Haustor) – bubnjevi, udaraljke; Igor Pavlica (Haustor, Jinx, Cul De Sac) – truba i Nikola Santro (Haustor) – trombon. Ovo je ujedno i jedinstvena je prilika da na jednom mjestu, nakon 24 godine, čujete i vidite Disciplinu s pridruženom puhačkom sekcijom.

O Disciplini i Koji kroz vrijeme znaju svi i znaju sve – od Šarlo akrobate pa do prve ‘beogradske’ i druge ‘londonske’ faze. Nakon povratka u Beograd i revitalizacije grupe u tročlanoj postavi (koja uz starog mačka Koju uključuje i Bucu na bubnjevima te Manju na vokalu) i objavljivanja albuma ‘Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?’ (2007.) i ‘Uf!’ (2011.) uvijek svježa Disciplina ide dalje. Novo iznenađenje pojavilo se krajem 2013. godine kada u grupu ulazi vinkovački blues usnoharmonikaš Igor Djeke, a ako je suditi po do sada objavljenim singlovima ‘Samo Disciplina!’ i ‘Ovisnik o moći’, novi album Disciplin A Kitschme bit će treća mladost grupe koju tek čekaju najbolji dani, kao u vrijeme objavljivanja albuma posljednja dva ‘jugoslovenska’ albuma ‘Зелени Зуб’ i ‘Nova iznenađenja’.

K. M.


Pročitajte još: Disciplin A Kitschme u Tvornici za Stojedinicu , Tvornica: Trese.Lupa.Udara.


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,