Peter James i Nick Thorpe: Drevni misteriji

Upit za kupnju knjige možete poslati na: [email protected]

Cijena: 80 kuna

Mozaik knjiga, 2008.
Autori: Peter James i Nick Thorpe
tvrdi uvez
655 stranica
format: 20 x 24 cm
odlično očuvano!

Stoljećima su filozofi, znanstvenici i šarlatani pokušavali dešifrirati zbunjujuće misterije naše prošlosti, od namjene Stonehengea do mjesta izgubljenog kontinenta Atlantide. Danas nas razvijene istraživačke mogućnosti znanosti, od testiranja DNA do određivanja starosti radioaktivnim ugljikom, dovode sve bliže istini.

U ovoj su knjizi svoje snage udružili historičar Peter James i arheolog Nick Thorpe, kako bi nam iznijeli najnovije informacije iz znanstvenog svijeta – kao i dosad najšokantnije izazove tradicionalnim objašnjenjima najvećih misterija svijeta, od kojih: Uspon i pad Maya; Izgubljene svitke s Mrtvog mora Tutankhamonovu kletvu; Propast Sodome i Gomore; Linije iz Nazce i Vinlandsku kartu; Opstojnost Robina Hooda i dr.

Knjiga o stvarnim misterijima koncipirana je u stilu najboljeg krimića, dok James i Thorpe iznose dokaze u prilog i protiv teorija raznih stručnjaka, bacajući pritom novo svjetlo na vječno nastojanje čovječanstva da pronikne u smisao prošlosti. ‘Drevni misteriji’, poučna i zabavna, razveselit će radoznale i informirati ozbiljne čitatelje.

***

Peter James je profesionalni pisac, specijaliziran za staru povijest i arheologiju. Studirao na Birminghamskom i Londonskom sveučilištu, a sebe zove ‘generalistom’ za drevni Bliski istok i Sredozemlje. Objavio je mnoštvo članaka o drevnoj tehnologiji, kronologiji i povijesti znanosti te je glavni autor vrlo kontroverzne knjige ‘Centuries of Darkness’ (Stoljeća tame).

Dr. Nick Thorpe, arheolog specijaliziran za pretpovijest, studirao je na Sveučilištu u Readingu i Londonu, a trenutačno je docent arheologije na King Alfred’s Collegeu u Winchesteru. Kao voditelj istraživačkih projekata u Britaniji i Danskoj, objavio je mnoštvo članaka o poljodjelstvu, kronologiji, metalurgiji, astronomiji i pretpovijesnom društvu u brojnim knjigama i časopisima, a osim toga je i suautor knjige ‘Centuries of Darkness’.

Tagged: , , , , , ,