Peticija protiv ukidanja Oskara znanja

Oskar znanjaAgencija za odgoj i obrazovanje (AZOO) ukinula je nagradu Oskar znanja, koja je već tradicionalna i dodjeljivana je najboljim učenicima s državnih i međunarodnih natjecanja.

Financijski izdatak te nagrade za AZOO jest oko 150.000 kuna, što je kap u moru svih ostalih financijskih stavki koje ima ta agencija, Ministarstvo obrazovanja te država u cjelini.

Skupina srednjoškolaca odlučila je putem facebooka potaknuti na promjenu odluke, a način na koji nas građanstvo može podržati jest dijeljenjem fotografije na ovom linku i potpisivanjem peticije.

Podršku im je dala i Udruga srednjoškolaca, koji u svome priopćenju poručuju:

‘Podržavamo učenike i njihove predstavnike u nastojanju da se u financijama Agencija za odgoj i obrazovanje iznađu sredstva od svega 150.000 kuna koliko je potrebno kako bi se dodijelila nagrada Oskar znanja. Isto tako pozivamo sve građanke i građane Republike Hrvatske da se odazovu pozivu Udruge srednjoškolaca te da potpišu internet peticiju na ovu temu. Držimo da su uštede u državnom sektoru potrebne, ali na učenicima i izvrsnosti se ne smije štedjeti. To ustvari nije štednja, već umanjivanje investicija. U ovom su trenutku mnogi poduzetnici krenuli u prikupljanje sredstava, te ovim putem pozivamo nadležnu agenciju da promijeni svoju odluku, te da započne s organizacijom dodjele nagrada Oskar znanja.’

Tagged: , , , , , , , , , , , ,