Pobjednici Državne završnice Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih, najmasovnija su sportsko amaterska manifestacija u ovom dijelu Europe, a ove godine obilježavaju 20. godišnjicu. Natjecanja u sklopu Sportskih igara mladih i Velike turneje radosti započela su koncem travnja, a natjecalo se 61.420 djece.Sportske igre mladih-Graničar Katastrofa KoprivnicaAmalija Kovač iz Preloga pobjednica je završnice Sportskih igara mladih u utrci na 60 metara za djevojčice (godište 2007. i mlađi).
Fran Šoš iz Šahovskog kluba Donji Miholjac osvojio je prvo mjesto u šahu za dječake (godište 2001. i mlađi) te postao prvak Državne završnice Sportskih igara mladih u svojoj kategoriji.
Anja Slavinić iz Koprivnice pobjednica je završnice Sportskih igara mladih u utrci na 60 metara za djevojčice (godište 2005. i mlađi).
Ekipa Katastrofa iz Koprivnice osvojili su prvo mjesto u graničaru (godište 2007. i mlađi) i postali prvaci Državne završnice Sportskih igara mladih u svojoj kategoriji.

Svi navedeni plasirali su se na Veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih gdje će se od 22. do 26. kolovoza natjecati s ekipama iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

U Splitu je 2. kolovoza započela Državna završnica, a ukupan broj djece koja se natječu u završnim natjecanjima je 3.540.

I. M.


Sportske igre mladih-Vukovar
Sportske igre mladih u Vukovaru

Tagged: , , , , , , ,