Pokret za radost

Pokret za radost, projekt kojim već tri godine Coca-Cola u Hrvatskoj zajedno sa zagrebačkim Kineziološkim fakultetom promiče svijest o važnosti redovitoga kretanja, potičući građane na vježbanje i rekreaciju, nakratko se iz parkova i dvorana seli u trgovačke centre.
Pokret za radostKao dio ove inicijative, ali i u okviru Europskoga tjedna kretanja, Pokret za radost ove subote, 12. rujna, u City Centeru one West, East (Zagreb) i Split obilježava Dan bez pokretnih stepenica, koji će od 11 sati okupiti i brojna poznata lica koja podržavaju ovaj projekt u centru na zagrebačkom Jankomiru.

U City Centerima one u Zagrebu i Splitu zaustavit će se pokretne stepenice kako bi se posjetitelje potaknulo na kretanje, ali i podsjetilo da su za aktivniji život bitne i male, svakodnevne odluke – poput one hoćete li do sljedećega kata pješačiti ili se povesti pokretnim stepenicama.

Posjetitelji koji se pridruže obilježavanju Dana bez pokretnih stepenica moći će izmjeriti svoju tjelesnu spremu, a stručni tim kineziologa će im potom, u skladu s dobivenim rezultatima, davati preporuke za kretanje i oblik rekreacije kojim bi je poboljšali. Svi koji se popnu stubištem City Centera one i pristupe mjerenju dobit će simboličnu nagradu.

Ovom akcijom Coca-Cola i Kineziološki fakultet žele građanima približiti spoznaju da svaki prostor pruža priliku za kretanje te da za rekreaciju nisu nužne sportske dvorane, staze ili igrališta te da je svako kretanje radost za tijelo. Dođite i vi u subotu 12. rujna u trgovačke centre City Center one i sudjelovanjem u Pokretu za radost obilježite Dan bez pokretnih stepenica.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,