Pozorište u kazalištu: Izvedena Gospođica

‘Gospođica’, nastala po romanu Ive Andrića, u režiji Gorčina Stojanovića i u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, s uspjehom je izvedena u utorak navečer u Zagrebačkom kazalištu mladih.
Dubravka Vrgoč i Ivo Josipović
Predstavu  u prepunoj dvorani Istra pratila je brojna  politička i kulturna javnost, a nazočio joj je i predsjednik Ivo Josipović. Predstava je ispraćena dugim i srdačnim pljeskom, dok su ovacije dobili Vojislav Brajović i Nataša Ninković. Glumce Jugoslovenskog dramskog pozorišta došao je pozdraviti i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. U okviru dvodnevnog gostovanja JDP-a u Zagrebu bit će izvedena i predstava ‘Othello’ redatelja Miloša Lolića s Nikolom Đuričkom u ulozi Jaga.

Jugoslovensko dramsko pozorište posljednji je put gostovalo u Zagrebačkom kazalištu mladih u listopadu 2011. godine s predstavama ‘Rođeni u Yu’ Dine Mustafića i ‘Elijahova stolica’ Igora Štiksa redatelja Borisa Liješevića. Između Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Zagrebačkog kazališta mladih postoji duga i prijateljska suradnja, pa će tako ZKM gostovati  29. i 30. studenoga u Jugoslovenskom dramskom pozorištu s predstavama ‘Galeb’  Bobe Jelčića te’ Žutom crtom’ Juli Zeh i Charlotte Roos u režiji Ivice Buljana.

ZKM
Foto: Mara Bratoš

Pročitajte još: Jugoslovensko dramsko pozorište u ZKM-u

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,