Predrag Matvejević gost na tribini Voje Šiljka

U srijedu, 21. svibnja s početkom u 19 sati, u knjižarsko-galerijskom centru Fadil Hadžić u Zagrebu, na tribini ‘S Vojom na šiljku’ gostovat će jedan od najprevođenijih hrvatskih autora u svijetu, Predrag Matvejević.
Predrag MatvejevićUgledni sveučilišni profesor, jedan je od vodećih europskih intelektualaca, književnik i filozof. Matvejevićev ‘Mediteranski brevijar’ preveden je na 23 jezika, ‘Druga Venecija’ na desetak te ih slijedi ‘Kruh naš’. Za vrijeme rata jedno  vrijeme živio je u Francuskoj i do 1994. bio predavač na sveučilištu Nouvelle Sorbonne, na Odsjeku za opću i komparativnu književnost. Potom se nastanio u Italiji te od 1994. do 2007. predavao hrvatski i srpski jezik te obje književnosti na Rimskom Sveučilištu La Sapienza.

Član je Akademije nauka i umjetnosti BiH od 2002. godine i savjeta lijevo orijentiranoga časopisa Novi plamen. Počasni je i doživotni potpredsjednik Međunarodnoga PEN kluba u Londonu. Predsjednik je Znanstvenoga vijeća Mediteranskoga laboratorija u Napulju. Bio je savjetnik za politiku spram Sredozemlja Europskoga povjerenstva. Nositelj je odličja koje su mu dodijelili predsjednici nekoliko država.

VBZ / Foto: FAMA

Pročitajte još: Nagrada Predragu Matvejeviću

Tagged: , , , , , , ,