Predstavljanje domaćih autorica u Supercafféu

Spisateljice Ljiljana Matković, Marijana Perinić i Jelena Zlatar sa čitateljima su u zagrebačkom Supercafféu podijelile svoja iskustva, od trenutka kada su krenule na radionice u Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) pa do objavljivanja prvih književnih uradaka.Jelena-Zlatar-Sanja-Vučković-Ljiljana-Matković-i-Marijana-PerinićDonedavno polaznice radionica kreativnog pisanja, a danas već afirmirane i cijenjene spisateljice, Ljiljana Matković, Marijana Perinić i Jelena Zlatar predstavile su dosad objavljene knjige; romane ‘Muška krv’ i ‘Šaka suza, vrića smija’ te zbirku priča ‘Odjavna karta’. Uz moderiranje Sanje Vučković, voditeljice Centra za kreativno pisanje u Zagrebu koji je i izdavač spomenutih izdanja, autorice su podijelile svoja iskustva pisanja prvih tekstova na radionicama Miroslava Mićanovića, Milane Vuković Runjić, Jagne Pogačnik i Marinka Koščeca.

Ljiljana Matković, čiji je roman prvijenac ‘Muška krv’ vrlo brzo rasprodan a odlično je prihvaćen i kod muškog dijela čitatelja, svojim je primjerom pokazala da nikad ne treba odustajati od ciljeva koje smo si zacrtali. Ljiljana je autorica ljubavnih romana koje redovito objavljuje u časopisu Gloria, a trenutačno piše novi kriminalistički roman. Marijana Perinić pohađala je radionice kod Miroslava Mićanovića i Milane Vuković Runjić, autorica je zbirke kratkih priča ‘Gore ne može’ i romana ‘Šaka suza, vrića smija’, a uspješna je stand-up komičarka i voditeljica književnih večeri ‘Ženska priča‘ koje jednom mjesečno organizira u zagrebačkom Bookcafféu.

Kao znanstvena suradnica na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu i dopredsjednica Centra za kreativno pisanje, Jelena Zlatar vrlo uspješno spaja znanost i književnost. To je i dokazala predstavivši dvije knjige u samo nekoliko mjeseci; ‘Urbane transformacije suvremenog Zagreba – Sociološka analiza’ koja je temeljena na njezinu doktorskom radu iz sociologije, a nedavno je promovirala i prvu zbirku priča ‘Odjavna karta‘ čiji je urednik Miroslav Mićanović.

Sanja Vučković predstavila je i program CeKaPe-ove Ljetne škole pisanja koji će se, u suradnji s Kućom kreativnog pisanja iz Splita i zadarskom školom pisanja OtPis, održati od 24. do 31. kolovoza u Planinskom centru Petehovac, u šumi Gorskog kotara, gdje će po prvi puta biti predstavljen i novi online književni časopis JouJou. Do tada, iduće druženje s ljubiteljima književnosti uz poseban program amaterskog Teatra G iz Zagreba zakazano je za utorak, 15. srpnja u 19 sati, u Supercafféu.

Renata Cisar / Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , , , ,